Poliția Română spune că există multe moduri prin care șoferii pot să evite radarele celor de la rutieră (detectoarele de radar, flash-urile celorlalți șoferi sau aplicațiile de trafic), însă doar o metodă te scapă sigur de amendă, respectarea limitei legale de viteză. În postarea de pe Facebook se spune și că pe aplicațiile de Waze sunt prezenți și cei de la rutieră: ”Ne mai place să adăugăm 'polițiști' chiar și acolo unde nu sunt”.

Politist cu radarFoto: Facebook / Politia Romana

Mesajul de pe Facebook al Poliției Române:

”Heiii... Pssstttt ... șoferule ... fii atent la pontul zilei! Cum scapi de amenzile pentru viteză.

Bineînțeles, îți poți achiziționa un detector de radar, însă nu este util întotdeauna și costă destul de mult. De asemenea, te poți baza pe ,,sprijinul” celorlalți șoferi, care îți dau flash-uri atunci când urmează să întâlnești un aparat radar... dar poate nu ești atent și nu le observi sau poate ceilalți șoferi doar ,,glumesc”.

Sau poți folosi aplicațiile de trafic, care îți arată locurile în care se află polițiștii, însă nici acestea nu sunt 100% eficiente și îți mai consumă și traficul de net. În plus, pe aceste aplicații suntem prezenți și noi și ne mai place să adăugăm ,,polițiști” chiar și acolo unde nu sunt. :)

Așa că, cea mai sigură, eficientă și gratis metodă este să respecți limita legală de viteză.”