O femeie din Buzău a rămas blocată în mașină, luni, din cauza ploii torențiale care a inundat șoseaua și a ajuns până la portieră, pompierii intervenind pentru salvarea ei, dar și pentru a scoate apa din mai multe gospodării, relatează Mediafax.

Multe drumuri au fost inundateFoto: Rompres

Purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, George Crețu, a declarat pentru Mediafax că angajații ISU au fost solicitați să intervină pe Șoseaua de Centură, în zona Podului Mărăcineni, pentru salvarea unei persoane care, din cauza inundațiilor, nu mai poate ieși din mașină. "Este o femeie în mașină. Apa e până la nivelul portierelor și ne-a sunat să o scoatem, pentru că nu poate ieși. Am trimis două echipaje, iar polițiștii sunt în zonă, la dirijare", a spus Crețu.

De asemenea, pompierii intervin pentru scoaterea apei din mai multe gospodării inundate, pe străzile Răchitei și Aleea Florilor.

Județul Buzău se află sub cod galben de inundații, până miercuri la ora 16.00.

UPDATE: Două echipaje de pompieri au acţionat pentru evacuarea femeii aflate în maşina surprinsă de ape, aceasta fiind evacuată în siguranţă, informează Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, George Creţu, 35 de pompieri cu 14 autospeciale dotate cu motopompe acţionează în municipiul Buzău, după ce în oraş cantitatea de apă din precipitaţii a ajuns la peste 30 de litri pe metru pătrat într-o jumătate de oră şi au fost înregistrate peste 50 de apeluri la 112.

"Pe tot parcursul zilei de luni, 23 iulie, municipiul Buzău s-a aflat sub atenţionare de cod galben şi pentru două perioade scurte de timp, după-amiaza, sub două avertizări de cod portocaliu pentru intensificări ale vântului şi căderi de precipitaţii ce pot ajunge la 30 de litri pe metru pătrat. Având în vederea cantitatea mare de precipitaţii înregistrată într-un timp scurt de timp, la 112 au fost înregistrate aproximativ 50 de apeluri într-o jumătate de oră, motiv pentru care pompierii acţionează în sprijinul autorităţilor locale în zonele cu iminenţă ca apa să intre în gospodării", a precizat George Creţu.