​Procurorul Mihaiela Moraru Iorga a declarat că revocarea fostei șefe a DNA nu schimbă cu nimic situația în care se află, însă reprezintă un moment al asumării și al recunoașterii greșelilor, deoarece încercarea de a găsi vinovați acolo „unde nu se regăsesc” a vulnerabilizat statutul procurorilor, informează Mediafax.

Mihaiela Moraru IorgaFoto: Agerpres

"Revocarea doamnei procuror-șef Laura Codruța Kovesi nu schimbă nimic în privința a ceea ce mi s-a întâmplat, dar e un nou început. E un moment al asumării, un moment de la care activitatea instituției ar trebui să continue cu recunoașterea greșelilor, cu echilibru și cu profesionalism. Lipsa de asumare a unor greșeli, încercarea de a căuta întotdeauna responsabili în altă parte decât acolo unde se regăsesc nu a condus decât la o vulnerabilizare a statutului procurorului și la o creștere a neîncrederii în justiție. Cred că ar fi păcat să trecem dintr-o extremă în cealaltă, respectiv de la negarea unor abuzuri la o generalizare care este nemeritată. Este momentul asumării", a declarat Mihaiela Moraru Iorga, la Antena3.

Mihaiela Moraru Iorga, procuror DNA, este în prezent suspendată din magistratură în urma trimiterii în judecată într-un dosar instrumentat de Direcție.