Primăria Capitalei intenționează să aloce peste 23 de milioane de lei pentru reabilitarea blocului operator al Spitalului Cantacuzino, prin proiect urmând a fi finisate sau înlocuite instalațiile sanitare, electrice, echipamentele medicale, pardoseala și tavanul. Propunerea va fi discutată în CGMB, transmite Mediafax.

SpitalFoto: AGERPRES

Valoarea totală a investiției este de peste 23.000.000 lei cu tot cu TVA, sursa de finanțare fiind bugetul propriu al municipiului București, se arată în proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnici-economici pentru reabilitarea blocului operator Chirurgie al Spitalului Cantacuzino. Acest proiect se află pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), care va avea loc în zilele următoare.

Primăria intenționează, prin acest demers, să atingă o serie de obiective pentru blocul operator al Spitalului Cantacuzino: realizarea de finisaje ale tavanelor și pardoselii, dotarea sălilor cu ușă acces senzor pentru deschidere cu cotul sau cu piciorul, înlocuirea instalațiilor (electrice, sanitare) înlocuirea dotărilor și a echipamentelor vechi, reabilitarea secției centrale de sterilizare de la etajul trei al pavilionului V, prin refacerea fluxului cu respectarea cerințelor normelor. Toate acestea urmează a fi realizate într-un termen de un an.

"Situaţia actuală a spaţiilor propuse spre reabilitare este necorespunzătoare şi necesită condiţii speciale de lucru, atât în ceea ce priveşte asigurarea unui mediu curat, lipsit de germeni patogeni, cât şi în privinţa facilităţilor aferente actului medical. (...) Cerința de igienă, sănătate și protecție a mediului implică conceperea și realizarea spațiilor, precum și a părților componente astfel încât să nu fie periclitate sănătatea și igiena. Modificările din punct de vedere al construcției sunt numai modificări nestructurale, ce nu vor afecta rezistența, stabilitatea și durabilitatea clădirii spitalului”, se mai arată în proiectul inclus pe ordinea de zi a CGMB.