Unul dintre bărbații răniți în urma exploziei de la Complexul Energetic Oltenia a ajuns la Spitalul de Arşi cu arsuri de gradul II şi III pe 70% din suprafaţa corpului, starea sa fiind gravă, informează Mediafax. Cea de-a doua victimă a fost operată, însă va suferi alte intervenții, fiind grav rănită.

OperatieFoto: MedLive.ro

Bărbatul care a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din București a fost supus primului tratament şi în continuare se află în stare gravă. Victima are arsuri pe 35-40% din suprafaţa corpului.

“A intrat în sala de operaţie pentru primul tratament al zonelor arse. (...) Este un pacient foarte grav, care necesită un tratament de lungă durată. Va necesita mai multe operaţii”, a declarat, pentru Mediafax, medic din cadrul Spitalului Clinic de UrgențăFloreasca din București, Rodica Ciolacu.

Celălalt bărbat rănit în urma exploziei a fost transportat la Spitalul de Arși. Potrivit reprezentanților acestei unități spitalicești, victima are arsuri de gradul II pe 60% din suprafaţa corpului și arsuri de gradul III pe 10%.

Și starea acestuia este una foarte gravă, în prezent fiind internat la Secția de Terapie Intensivă. Reprezentanții Spitalului de Arși au precizat că, în următoarele zile, este posibil ca pacientul să fie supus unor intervenții chirurgicale.

Doi angajați ai Carierei Pinoasa, din cadrul Complexului Energetic Oltenia,au fost fost răniți,sâmbătă, în urma exploziei unui panou electric, victimele, cu arsuri pe mâini şi față fiind transferate la spitale din București, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu, cei doi angajați ar fi suferit arsuri pe față și mâini au fost transportate mai întâi la spitalul din Rovinari, ulterior fiind dispus transferul la București.

"Doi muncitori au fost arși pe mâini și față, după ce un panou electric ar fi explodat. Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

"Amândoi lucrau la CEO, electricieni. În jurul orei 09.00 a avut loc un scurtcircuit, de la joasă tensiune la înaltă tensiune. Din primele informații, reparau o stație electrică, unul a plecat cu elicopterul spre București, iar celălalt va merge cu ambulanță în Capitală", a spus George Romanescu, șeful ITM Gorj.