Fostul senator şi ministru al Marilor Proiecte în Guvernul Ponta, Dan Şova, a rămas fără titlul de cetăţean de onoare pe care oraşul Corabia, din judeţul Olt, i-l acordase în 2012. Decizia de retragere a titlului, luată de Consiliul Local, a venit ca urmare a condamnării definitive a politicianului, relatează Mediafax.

Dan SovaFoto: Agerpres

Aleşii locali din Corabia, judeţul Olt, au aprobat un proiect de hotărâre prin care i-au retras titlul de cetăţean de onoare al lui Dan Şova, titlu pe care tot ei i-l acordase în anul 2012. Potrivit hotărârii aprobate, motivul acestei decizii este recenta condamnare definitivă la închisoare a fostului senator de Olt.

„Grupul consilierilor PSD din Consiliul Local al oraşului Corabia, judeţul Olt, având în vedere (...) Hotărârea nr. 108/20.06.218 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care a fost condamnat domnul Şova Dan-Coman (...), propune: Art. 1 – Se retrage titlul de ceteţean de onoare al oraşului Corabia domnului Şova Dan-Coman, ca urmare a condamnării printr-o hotărâre judecătoarească rămasă definitivă”, se arată în documentul citat.

Dan Şova a fost senator de Olt începând cu anul 2008.

În urmă cu o lună, Instanţa supremă l-a condamnat definitiv pe fostul senator Dan Şova la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul CET Govora, în care era acuzat de trafic de influenţă.