Primăria Capitalei intenționează să ofere un ajutor de 250 de lei pensionarilor din București, pentru a-și cumpăra ochelari de vedere, se arată într-un proiect de pe ordinea de zi a CGMB. Condiția ca acești bani să fie acordați este ca pensia bătrânilor să nu depășească suma de 1.162 de lei, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Având în vedere faptul că în Municipiul București există un număr mare de persoane vârstnice care au probleme de vedere, ne propunem să venim în sprijinul persoanelor cu pensia mai mică decât salariul minim net pe economie (1162 lei) pentru achiziționarea unei perechi de ochelari. Costul ochelarilor se va deconta de către Primăria Municipiului București prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, în cuantum de maximum 250 lei/net, acordați o singură dată/beneficiar”, se arată într-un proiect de pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectul menționat se numește „Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” și, în proiectul Primăriei Capitalei, se mai precizează că în București sunt 200.000 de pensionari cu pensia mai mică de 1.162 de lei.

„Având în vedere că problemele de vedere în rândul persoanelor vârstnice sunt foarte des întâlnite, estimăm pentru acest proiect un buget de aproximativ 50.000.000 lei. Proiectul „Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” va fi implementat de către Centrul pentru Seniori al Municipiului București”, mai spune proiectul.