Doi angajați ai Carierei Pinoasa, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, s-au electrocutat în timp ce făceau reparații la un transformator electric aproape de Rovinari. Potrivit Inspectoratului de Poliție Gorj, panoul electric ar fi explodat. Cei doi au fost transportați la spitale din București.

Elicopter SMURDFoto: Rompetrol

UPDATE Rănitul care a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din București are arsuri pe 35-40% din suprafaţa corpului şi se află în stare gravă.

”Se afla în stare gravă, dar a fost stabil pe timpul transportului. (...) El a venit la noi pentru cu arsuri pe 35-40% din suprafața corpului, asta au constatat medicii de gardă. Va fi internat în Secția de Chirurgie Plastică și Reconstructivă, iar după prima operație, ca să zic asa, medicii vor stabili parcursul lui”, a declarat, pentru MEDIAFAX, medic din cadrul Spitalului Clinic de UrgențăFloreasca din București, Rodica Ciolacu.

"Doi muncitori au fost arși pe mâini și față, după ce un panou electric ar fi explodat. Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă", a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, potrivit Mediafax.

Unul dintre angajați, în vârstă de 40 de ani, a fost preluat de un elicopter SMURD și dus la Spitalul Floreasca, iar cel de-al doilea, în vârstă de 48 de ani, a fost preluat de o ambulanță și dus la Spitalul de Arși din București.

ITM verifică dacă s-a respectat protecția muncii.