Peste 100 de tone de deşeuri plutitoare, material lemnos, sticle de plastic şi recipiente de metal au fost strânse din zona barajului Bicaz şi a viaductului de la Poiana Largului. Deşeurile au ajuns în lac în urma inundaţiilor, conform Mediafax.

Lacul Bicaz - ASA NU !Foto: USER UPLOADED

„Până în acest moment, în ambele fronturi de lucru (Barajul Bicaz, respectiv viaductul de la Poiana Largului) au fost colectate, manual și mecanic, peste 100 de tone de deșeuri plutitoare, material lemnos, sticle de plastic și recipiente de metal”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apelor și Pădurilor, transmis vineri.

Apele Bistriței continuă să aducă în zona barajului Bicaz material lemnos și obiecte de plastic, mai ales că în ultima perioadă s-au înregistrat ploi în regiune, ceea ce înseamnă că după eliminarea acumulărilor actuale de deșeuri, specialiștii prevăd formarea altor depozite.

„La acțiunea de curățare a deșeurilor și-au adus contribuția, prin voluntariat, angajați ai ANAR, SGA Neamț, ABA Bacău, ai RNP Romsilva, ai Hidroelectrica, ai ISU Neamț precum și operatori economici privați”, se mai arată în comunicat.