Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus, vineri, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că ANAF a trimis azi o solicitare către Oficiul de Cadastru pentru intabularea imobilului din Sibiu care a aparținut președintelui Klaus Iohannis. De asemenea, ministrul a anunțat că va vorbi săptămâna viitoare cu premierul Viorica Dăncilă și cu președintele ANAF, Ionuț Mișa, ”pentru a vedea care sunt pașii de urmat” pe subiect.

Eugen TeodoroviciFoto: Agerpres

”În final, s-a făcut o solicitare oficială. Trebuie văzut cine și de ce nu a făcut ce spunea legea. Se va pune în discutie dobânda pentru acea suma, suma pe care statul putea să o primească. Se va primi din partea Oficiului de Cadastru dovada că s-a intabulat acel imobil, apoi se va trece la notificarea celui în cauză pentru plata sumei din chirii plus dobânzile aferente”, a spus Teodorovici.

Portivit acestuia, pentru perioada 2001 - 2015, doar de la Iohannis trebuie recuperată suma de 1, 2 milioane plus dobânzi.

”Klaus Iohannis va trebui să dea statului suma 1.200.000 de lei, doar partea familiei Iohannis, plus dobânzile aferente. Aceasta reprezintă chiria luată ilegal pe perioada 2001-2015. După notificarea noastră, legea va fi aplicată. După termenul dat de stat, dacă se întârzie se vor aplica penalități, la fel ca oricărui cetățean”, a declarat ministrul de Finanțe.

Potrivit acestuia, săptămâna viitoare va avea o discuție cu premierul și cu șeful ANAF pentru a vedea care sunt pașii de urmat.

”Vreau să discut situația aceasta, pentru că nu vreau să creadă contribuabilii că statul nu își face treaba”, a mai spus Teodorovici referindu-se la faptul că trebuie văzut cine ”nu și-a făcut treaba”.

De asemenea, ministrul Finanțelor, întrebat dacă va fi pusă în discuție o eventuală demitere a șefului ANAF, Ionuț Mișa, acesta a negat. De asemenea, legat de disputa de joi dintre el și șeful ANAF, Teodorovici a zis ”avem un ministru și un șef de structură subordonată, nu mai comentăm inutil”.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat joi că aşteaptă motivul legal pentru care ANAF nu a cerut la Cartea Funciară ca imobilul din Sibiu pierdut de familia preşedintelui Klaus Iohannis să treacă în proprietatea statului și că şeful ANAF, Ionuţ Mişa, nu va mai fi subordonatul său dacă "nu răspunde cerinţelor".