Emmanuel Macron se confruntă cu cea mai mare criză din mandatul său după scandalul de amploare în care a fost implicat unul dintre cei mai apropiați oficiali ai săi care se ocupa cu securitatea. Alexandre Benalla a fost filmat în timp ce agresa doi tineri, un bărbat și o femeie, la o manifestație din Paris. Bodyguardul era îmbărcat în uniformă de polițist, relatează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alexandre Benalla a fost reținut de poliție vineri dimineața. Pe lângă acte de violență și uzurparea de calități și însemne oficiale, el mai riscă acuzații de complicitate la tentativa de obținere ilegală a înregistrării.

Un al doilea bodyguard, Vincent Crase, care lucra pentru partidul lui Macron, și, ocazional, pentru președinție, a fost și el reținut. De asemenea, un oficial de la Palatul Élysée care conduce cancelaria președintelui este interogat de poliție.

Concedierea lui Benalla a venit în ziua arestării sale și după mai multe zile de scandal, timp în care opoziția a acuzat administrația Macron că încearcă să mușamalizeze cazul. Scandalul a luat amploare în această săptămână, după ce Le Monde a publicat înregistrarea video în care cei doi bodyguarzi apăreau printre polițiștii din piață care încercau să disperseze manifestanții de Ziua Muncii cu gaze lacrimogene.