O persoană a fost reţinută şi alte şase se află sub control judiciar, în dosarul ce vizează infracţiuni de corupţie la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor - Prima Casă. Decizia a fost luată în urmapercheziţiilor şi a audierilor de joi, relatează Mediafax.

Spaga prima casaFoto: Stirile ProTV

Astfel, Doriana Anca Stan, angajată în cadrul Compatimentului Financiar Preventiv din Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici şi Mijlocii, a fost reţinută pentru trafic de influenţă în formă continuată.

"Din probele administrate a rezultat că, în perioada martie - iulie 2018, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în calitate de angajată a F.N.G.C.I.M.M. - Compatimentul Financiar Preventiv și lăsând să se înțeleagă că are influență asupra celorlalți angajați ai F.N.G.C.I.M.M., în special din cadrul Serviciului Prima Casă, a pretins și primit sume de bani de la intermediari sau de la beneficiarii unor dosare de creditare pentru a interveni pe lângă ceilalți funcționari din cadrul F.N.G.C.I.M.M., în vederea urgentării unor dosare de creditare înscrise în programul național Prima Casă”, arată procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ea a va fi prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Alte şase persoane, printre care şeful Serviciului Prima Casă din cadrul Direcţiei de Garantare a Fondului, sunt cercetate sub control judiciar. Acestea nu au voie să părăsească ţara. Totodată, celor trei inculpaţi funcţionari li s-a impus obligaţia de a nu exercita activitatea de funcţionar în cadrul Fondului.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din IGPR au efectuat, joi, 23 de percheziții domiciliare în București și județul Ilfov, în această cauză.