Un șofer din România care și-a transformat mașina într-un mesaj politic inscripționând pe plăcuța de înamtriculare o înjurătură obscenă la adresa partidului de guvernământ a ajuns și în atenția presei internaționale, după ce fotografiile cu autoturismul său au devenit virale pe rețelele sociale. Euronews relatează despre șoferul care a folosit acronimul Partidului Social Democrat într-un mod inedit, scriind pe plăcuța mașinii sale "MUIEPSD".

HotNews.roFoto: Hotnews

Libertate de exprimare sau insultă inacceptabilă?, scrie Euronews. Plăcuța de înmatriculare a atras atenția polițiștilor în mai multe ocazii, potrivit unor fotografii publicate de rețelele sociale, dar, din câte se pare, proprietarul autoturismului nu a încălcat legislația din România.

Mașina este înregistrată în Suedia, o țară care le permite proprietarilor să își personalizeze plăcuțele de înmatriculare. Potrivit legislației suedeze, plăcuța de înmatriculare poate conține orice text sau număr, în limita a șapte caractere, cu condiția să nu mai existe o combinație similară în uz. Personalizarea plăcuței de înmatriculare costă 640 de euro, mai relatează Euronews.

Celebra mașină a fost văzută la granița cu Ungaria, intrând în România.

Contactat de Euronews, prin intermediul mesageriei Facebook, un purtător de cuvânt al poliției rutiere române nu a precizat dacă șoferul cu numărul respectiv încalcă vreo lege, comentând doar că ”Poliția rutieră nu se ocupă de înregistrarea mașinilor”.

Un mesaj similar cu cel de pe plăcuța de înmatriculare a autoturismului Audi a apărut și la Cluj. De data asta, mesajul obscen la adresa PSD a fost ”scris” cu litere mari pe un deal din apropierea aeroportului astfel încât cei care vin la Cluj-Napoca pot citi prostestul față de partidul de guvernământ cu câteva minute înainte ca avionul să aterizeze.