Un angajat al Romgaz Mediaş a murit, vineri, după ce a fost rănit la cap într-o explozie neurmată de incendiu, care a avut loc la o sondă de extracţie a gazelor naturale, în localitatea Cecheşti, a informat ISU Harghita, relatează Agerpres. Corpul de Control al Ministerului Energiei se deplasează la Mediaș pentru a clarifica împrejurările incidentului, potrivit unei postări pe Facebook a Ministerului.

RomgazFoto: Romgaz

UPDATE Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Harghita, dr. Peter Szilard a spus că bărbatul, care avea leziuni craniene grave, a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi resuscitat.

Sursa citată a mai afirmat că decesul s-a produs în ambulanţa SAJ, înainte ca pacientul să fie preluat de echipajul de terapie intensivă de la Târgu Mureş.

"Explozie neurmată de incendiu la sonda 25 Chedea, aparţinând de SC Romgaz, în localitatea Cecheşti. S-a deplasat 1 ASAS cu patru subofiţeri de la Detaşamentul Odorheiu Secuiesc şi o ambulanţă SAJ cu medic", a anunţat ISU Harghita.

Potrivit maiorului Simona Croitor, împuternicit purtător de cuvânt la ISU Harghita, bărbatul rănit, în vârstă de 49 ani, urma să fie dus la Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc.

Cauzele privind producerea incidentului urmează să fie stabilite ulterior.

Corpul de Control al Ministerului Energiei se află deja în drum spre Mediaș pentru a clarifica împrejurările acestui tragic incident, potrivit unei postări pe Facebook a Ministerului.

Ministrul Anton Anton a transmis condoleanțe.

”Este o săptămână neagră pentru industria energetică românească. Din păcate, astăzi am mai pierdut un energetician, angajat al companiei Romgaz Mediaș, în urma exploziei de la sonda 25 Chedea. Vreau să transmit condoleanțe familiei și apropiaților. Au nevoie de curaj și de putere pentru a trece peste această încercare”, a spus Anton Anton.