Rusia este gata să discute despre o nouă întâlnire între președintele Vladimir Putin și omologul său american Donald Trump, propusă de Casa Albă, a spus ambasadorul rus la Washington, Anatoly Antonov, citat de Interfax, informează Reuters.

Donald Trump si Vladimir Putin la HelsinkiFoto: YouTube

Casa Albă a precizat joi că Trump l-a invitat pe Putin într-o vizită la Washington, în această toamnă, în pofida valului de critici din SUA față de summitul dintre cei doi, care a avut loc luni, la Helsinki.

Trump a șocat întreaga lume luni după ce a eșuat să-l confrunte pe Putin, la prima lor întâlnire, pe tema ingerințelor rusești în alegerile prezidențiale din SUA. În același timp, nimeni nu știe ce au discutat cei doi, la întâlnirea unu la unu, la care au mai participat doar translatorii.

Antonov a susținut că Putin i-a făcut propuneri concrete lui Trump legate de conflictul din estul Ucrainei, fără însă a da niciun fel de detaliu, mai relatează Interfax.

Diplomatul rus a mai spus că ar fi indicată o întrevedere între ministrul apărării Sergei Shoigu și omologul său american James Mattis, adăugând că un grup de congresmeni intenționează să viziteze Rusia.