Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

MT: România va avea primul centru de instruire pentru piloţi, cu simulator de zbor Boeing 737 NG

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 19 iulie 2018, 23:12 Actualitate | Esenţial


România va avea la Școala Superioară de Aviație Civilă, primul centru de instruire a piloților, echipat cu un simulator complet de zbor Full Flight Simulator (FFS) Boeing 737 New Generation (NG), iar valoarea investiției se ridică la 63 de milioane de lei, anunță joi Ministerul Transporturilor, potrivit Mediafax.

„Guvernul a aprobat în ședința de joi indicatorii tehnico - economici pentru construirea unui centru de instruire pentru piloți, echipat cu un simulator complet de zbor Full Flight Simulator (FFS) Boeing 737 NG. Realizarea acestei investiții de către Școala Superioară de Aviație Civilă, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, va crea infrastructura necesară pentru prima facilitate din România dotatã cu simulatoare de zbor complete tip FFS destinată formării și pregătirii piloților, urmând să fie primul simulator complet de zbor pentru Boeing 737 NG din Europa de Est”, anunță ministerul.

Conform legislației în vigoare, piloții trebuie să facă pregătire pe un astfel de simulator de zbor complet ca să zboare pe aparate Multi-Crew, iar în prezent aceștia se pregătesc și își mențin antrenamentul în afara țării, cu costuri substanțiale pentru companiile aeriene care operează în România.

„Având în vedere costurile ridicate ale investiției, nicio entitate din țară nu pune la dispoziția piloților o astfel de tehnologie, iar școala Superioară de Aviație Civilă (SSAvC) organizează cursuri și programe de pregătire, instruire şi perfecţionare, teoretice şi practice, de zbor pentru tot personalul aeronautic”, precizează sursa citată.

Potrivit Ministerului Transporturilor, simulatoarele de zbor aflate acum la Școala Superioară de Aviație Civilă sunt de tip static, pregătirea pe acestea fiind una dintre etapele pe care piloții trebuie să le parcurgă în cadrul programelor de pregătire inițială.

„Noul simulator va da posibilitatea tinerilor piloți să se specializeze pe un tip avion, respectiv Boeing 737, totodată permițând piloților cu experiență să-și facă în România pregătirea recurentă necesară menținerii licenței, iar valoarea investiției se ridică la 63 de milioane de lei, pentru acest proiect fiind luate în calcul mai multe surse de finanțare”, arată documentul.

Instituția precizează că beneficiile realizării centrului de pregătire sunt dezvoltarea activității de bază a Școlii Superioare de Aviație Civilă și facilitarea organizării de cursuri de formare la cele mai înalte standarde internaționale; generarea de venituri suplimentare pentru Școala Superioară de Aviație Civilă; așezarea României pe piața internațională a furnizorilor de servicii de pregătire pentru personalul aeronautic; costuri cu pregătirea piloților mai scăzute pentru transportatori aerieni cu baza de operare în România şi crearea de noi locuri de muncă.

„Pe termen lung, existența unui asemenea centru de pregătire în România va aduce și beneficii de ordin social. Tot mai mulți tineri vor putea practica această meserie, și, totodată, va fi susținută creșterea industriei aeronautice românești, în contextul creșterii industriei aviatice mondiale”, menționează ministerul.


322 vizualizari


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version