Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat într-un interviu acordat postului Realitatea TV că "a privit intrigată" la ce s-a întâmplat în legătură cu revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA, arătând că i s-a părut "atât de inadmisibil de politizat totul", potrivit Agerpres.

Cristina TarceaFoto: Agerpres

"Nu am să vorbesc în numele colegilor mei judecători, pentru că nu am discutat cu dânşii aspectele astea. Am să vorbesc în numele meu şi am să vă spun că am privit, nu neapărat cu îngrijorare, dar intrigată tot ceea ce s-a întâmplat, pentru că mi s-a părut atât de inadmisibil de politizat totul, încât nu am ştiut exact ce se întâmplă şi nu am ştiut în ce măsură o structură care face parte (din autoritatea judecătorească - n.r.), potrivit Constituţiei, trebuie să facă obiectul unor dispute politice. Asta nu mi se pare normal şi nu trebuie să se întâmple. Este adevărat că statutul procurorului este destul de incert, lăsăm la o parte că nimeni nu are drept obiectiv lămurirea anumitor aspecte destul de neclare şi confuze din Constituţia României. Atâta timp cât o structură face parte din autoritatea judecătorească, haideţi să nu facem campanii electorale, să nu facem acţiuni politice, implicând acea structură a autorităţii judecătoreşti", a spus Tarcea în interviu, conform site-ului realitatea.net.

Şefa Instanţei supreme a afirmat că nu i se pare normal ca iniţiativa revocării să plece din mediul politic sau ca ministrul Justiţiei să sesizeze Curtea Constituţională.

"Nu mi se pare normal ca iniţiativa revocării să pornească din mediul politic. Nu mi se pare normal ca un ministru al Justiţiei să sesizeze Curtea Constituţională pe un aspect, până la urmă, comun al revocării unui procuror şef. Nu mi se pare normal ca acelaşi aspect să ridice probleme de suspendare a preşedintelui ţării. Este inadmisibil de politizat acest aspect şi nu mi-aş mai dori să se întâmple", a precizat Tarcea.