Un copil român în vârstă de 1 an a fost împușcat în spate, în timp ce se afla în brațele mamei sale, pe o stradă din Roma, victima fiind operată de urgență și se află internată în spital, medicii sunt rezervaţi în privinţa stării bebeluşului, informează cotidianul Corriere della Sera, citat de Mediafax.

Politia italianaFoto: pixabay.com

Incidentul s-a produs în cursul zilei de marți, atunci când mama fetiței de un an se plimba cu ea în brațe pe strada Palmiro Togliatti din Roma. Copilul a început brusc să plângă și imediat femeia a observat că ţâşneşte sânge din spatele copilului.

Mama și copilul locuiau într-o tabăra de nomazi din zona Via di Salone a capitalei Italiei.

La Reppublica relatează că cel mai probabil în acest incident a fost folosit un pistol cu aer comprimat. Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele producerii incidentului, printre ipoteze fiind inclusiv că ar fi fost vorba un atac cu caracter rasist.

MAE a confirmat că micuța are cetățenie română.

"Urmare a demersurilor întreprinse de Ambasada României la Roma, autorităţile italiene au confirmat cetăţenia victimei. Potrivit informaţiilor preliminare, după producerea incidentului victima a fost transportată la o unitate medicală din apropiere pentru îngrijiri. Cu ocazia controlului medical s-a constatat că minorul prezenta o plagă rezultată în urma unei împuşcături, iar în prezent este internat sub supraveghere medicală", a informat MAE, la solicitarea Agerpres.