Un bărbat care a căzut în timp ce mergea cu bicicleta în zona Muntelui Semenic și nu mai putea să se miște a fost ajutat de un câine care a venit imediat și l-a încălzit cu propriul corp până la venirea salvatorilor, bărbatul rănit fiind găsit doar într-o ușoară stare de hipotermie, potrivit jandarmilor.

Biciclist ranit, ajutat de un caineFoto: Jandarmeria Caras Severin

UPDATE 10.55 Patrupedul a rămas apoi în acea zonă, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, Marius Săndulescu. ”Câinele a rămas în zona unde a avut loc incidentul, era un câine fără stăpân”, a spus Săndulescu pentru HotNews.ro.

Potrivit reprezentantului Jandarmeriei, când cel rănit a fost urcat în ambulanță, câinele a sărit și el în mașină și a fost dat cu greu jos. Apoi, animalul a fugit după ambulanță până când a pierdut-o din vedere. ”A fost un moment emoționant”, a declarat Săndulescu într-o intervenție telefonică la Digi 24.

Ce a postat Jandarmeria Caraș Severin peFacebook:

”Prietenul omului dă o lectie de 'omenie'. Am fost solicitați să intervenim de urgență, deoarece un bărbat a căzut cu bicicleta în zona Muntelui Semenic și nu putea să se miște. În urma unui apel primit prin sistemul unic de urgență 112, luni,16 iulie, în jurul orei 22.00, jandarmii montani, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Văliug, s-au deplasat, în cel mai scurt timp, în zona Platoului Semenic, pentru a acorda primul ajutor unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din mun. Reșița, care s-a accidentat, căzând de pe bicicletă.

La sosirea jandarmilor, ciclistul acuza dureri în zona claviculei și se afla intr-o stare ușoară de hipotermie. Primul salvator al bărbatului a fost un câine care imediat după producerea incidentului s-a așezat lângă victimă și l-a protejat, incălzindu-l cu corpul său. Patrupedul a rămas lângă el până la sosirea jandarmilor.

La fața locului a fost solicitat un echipaj al Serviciului de Ambulanță Caraș-Severin pentru a transporta persoana la spital. Până la refacerea fizică a ciclistului, bicicleta se află în custodia Postului de Jandarmi Montan Văliug.”