Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, joi dimineață, că atunci când a verificat, în urmă cu o zi, niciun procuror nu se înscrisese în cursa pentru șefia DNA, însă are convingerea că numărul candidaților va fi mai mare decât cel de la concursul pentru funcția de manager al DIICOT, transmite Mediafax.

DNAFoto: AGERPRES

„Fiți de acord că nu monitorizez în fiecare minut. Ieri, pe la orele 10 (miercuri, n.r.), nu era nimeni. Eu spun așa, să așteptăm până luni, să vedem dacă se va înscrie cineva. Convingerea mea e că se vor înscrie mai mulți decât atunci când a fost procedura pentru DIICOT”, a declarat, luni dimineață, Tudorel Toader. Termenul limită de înscriere este 30 iulie.

Ministerul Justiției organizează, în perioada 09 – 30.07.2018, la sediul său din București, str. Apolodor, nr. 17, sectorul 5, cod 050741, selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Concursul a fost organizat după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcția de procuror-șef al DNA a Laurei Codruța Kovesi.