Gabriel Duleanțu, minerul mort după ce tavanul unei galerii al Minei Lupeni s-a surpat, avea 42 de ani, iar jumătate din viață a lucrat în subteran. Bărbatul era căsătorit și avea un copil de 14 ani, transmite Mediafax.

Accident in Mina LupeniFoto: Captura YouTube

Potrivit președintelui Sindicatului Muntele din Valea Jiului. Darius Câmpean, minerul mort avea o vechime în mină de 21 de ani.

"Este prietenul meu. Gabriel Duleanțu avea 42 de ani, are un copil, minor, este căsătorit, era șef de schimb, era un om așezat, cu familie. Avea vechime de 20-21 de ani. Am sperat să îl scoatem viu”, a spus Câmpean.

Celălalt miner, Raul Bărbat, a ieșit pe picioarele lui și este în investigații.

Liderul de sindicat a mai spus că surparea care s-a produs miercuri a fost una izolată, diferită de cea care a avut loc anul trecut, în octombrie. Și în acest caz a fost deschisă o anchetă.

„Este comisie de anchetă. A fost o surpare izolată, nu a fost similară celei din octombrie, anul trecut, când surparea a avut loc pe aproximativ 25-30 de metri în abataj, a fost una locală, în zona în care lucrau cei doi. Doar celălalt poate să spună ce s-a întâmplat", a mai declarat Darius Câmpean,

Adrian Bozdog, șeful ITM Hunedoara a spus că minerul a fost surprins de material, de cărbune.

„Au fost surprinși de o surpare într-un abataj, la Mina Lupeni, doi mineri, șeful de schimb și un ajutor. Din păcate, șeful de schimb în vârstă de 42 de ani, căsătorit, cu un copil minor în vârstă de 14 ani, cu o experiență de 20 de ani în subteran, a fost surprins de material, de cărbune și nu s-a mai putut constata decât decesul. Inspectoratul a început deja ancheta, mâine vor fi primele audieri" a precizat Adrian Bozdog, inspectorul șef al ITM Hunedoara.