O turistă din Polonia a fost accidentată miercuri, în zona Vârful Șerbota, din Masivul Făgăraș, după ce a căzut într-o râpă de aproximativ 100 de metri. Salvamontiștii intervin pentru recuperarea femeii și a fost alertat și elicopterul SMURD, potrivit Mediafax.

Elicopter SMURDFoto: Captura YouTube

Potrivit șefului Salvamont Sibiu, Adrian David, intervenția este dificilă, pentru că pe munte condițiile meteorologice sunt nefavorabile.

„O turistă poloneză a căzut circa 100 de metri într-o zonă abruptă din munții Făgărașului, în apropiere de cabana Negoiu. Intervine în acest moment patrula Salvamont de la cabana Negoiu și se va trimite o echipă de sprijin în cel mai scurt timp. Condițiile meteo sunt nefavorabile”, a spus David.

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Ramona Nistor, a declarat, la rândul său, că turista este accidentată la picior.

„Femeia în vârstă de 34 de ani, căzută într-o râpă între Vârful Șerbota și cabana Negoiu, este conștientă și prezintă traumatisme la un membru superior și inferior. ISU Sibiu a prealertat elicopterul SMURD și este pregătit să intervină cu o ambulanță SMURD pentru acordarea primul-ajutor medical, după ce victima va fi recuperată”, a spus Nistor.