Consilierii de probaţiune din Capitală şi din şapte judeţe au intrat miercuri în grevă generală, fiind nemulţumiţi de faptul că nu le-au fost rezolvate problemele de natură salarială, transmite Agerpres.

Sediul Ministerului JustitieiFoto: Agerpres

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, au intrat în grevă consilierii de probaţiune din Bucureşti şi judeţele Arad, Braşov, Cluj, Galaţi, Ilfov, Timiş şi Vrancea.

De asemenea, consilierii de probaţiune din alte 12 judeţe intenţionează să declanşeze greva generală în cursul zilei de joi şi vineri. Joi au anunţat grevă judeţele Alba, Botoşani, Dâmboviţa, Harghita, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, iar vineri - Argeş, Bistriţa-Năsăud, Iaşi, Mureş şi Teleorman.

"Consilierii de probaţiune protestează astfel faţă de nerezolvarea problemelor de natură salarială pe care le-au semnalat în ultimii ani către conducerea Direcţiei Naţionale de Probaţiune (DNP), respectiv a Ministerului Justiţiei (MJ), şi care s-au acumulat în timp, culminând cu calculul incorect al salariilor tuturor angajaţilor din sistemul de probaţiune începând cu luna ianuarie 2018, odată cu intrarea în vigoare a noii Legi cadru de salarizare unitară în sistemul bugetar. La nivel declarativ, responsabilii din DNP şi MJ au recunoscut toate problemele semnalate de consilierii de probaţiune, dar până în prezent nu au luat măsuri pentru soluţionarea acestora. Numeroasele încercări ale angajaţilor de a obţine rezolvarea acestor probleme pe calea dialogului au eşuat şi au condus în cele din urmă la decizia acestora de a intra în grevă", se arată într-un comunicat al consilierilor de probaţiune din Bucureşti.