8 persoane au fost evacuate în noaptea de marți spre miercuri din satul Lalasant, Arad, în urma inundațiilor provocate de ploile torențiale.ISU Arada intervenit cu module de pompare de mare capacitate. În aceasta dimineața se va face o nouă evaluare pentru a se interveni punctual în locurile cele mai afectate. Circulația este îngreunată în județul Arad pe DN 7, între localităţile Conop şi Bârzava. Aluviunile au pătruns pe un tronson de 2 kilometri, potrivit Infotrafic.

În Lalasant, comuna Bârzava, primele echipaje au reușit sa ajungă marți seară, după un ocol de aproximativ 70 km prin Lipova.

Doi ofițeri și 25 de subofițeri au lucrat pentru evacuarea apei din localitate.

Operațiunile au durat toată noaptea.

Circulaţia rutieră este în continuare oprită sau îngreunată pe diferite tronsoane de pe 7 drumuri naţionale din ţară din cauza aluviunilor de pe carosabil sau a surpării terasamentului, avertizează în această dimineață centrul Infotrafic.

Astfel, traficul rutier este oprit pe porţiuni de pe 3 drumuri naţionale: judeţul Covasna - DN11B, în zona localităţii Cătruşa (terasament surpat pe o distanţă de aproximativ 50 metri); judeţul Suceava - DN2H, în localitatea Milişăuţi (afectată structura podului de peste râul Suceava); judeţul Vrancea - DN2L, în localitatea Soveja (drum de piatră, parţial surpat).

Pe patru drumuri naţionale circulaţia este îngreunată: judeţul Cluj - DN1 (E81) Aiud - Turda, la km 434+600 de metri, în zona localităţii Stejeriş (tronson afectat pe o distanţă de aproximativ 200 de metri); judeţul Arad - DN7, între localităţile Conop şi Bârzava (tronson afectat pe o distanţă de 2 kilometri); judeţul Bacău - DN12B, în zona localităţii Slănic-Moldova (surpat terasament pe o distanţă de 100 metri); judeţul Neamţ - DN15B, în localitatea Petru Vodă (surpare terasament pe o distanţă de 30 metri).

Traficul feroviar pe secţia de cale ferată 403 Braşov - Întorsura Buzăului, pe care circulă numai trenuri private, este oprit pe raza localităţii Budila, din judeţul Braşov, după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri.