Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a confirmat public informația potrivit căreia joi va fi a doua ședință de Guvern din această săptămână. Nelu Barbu susține că prima ședință, cea de marți, a avut loc din cauza unui proiect de ordonanță de urgență privind deșeurile din ambalaje, act normativ care nu suporta amânare. Conform explicațiilor lui Nelu Barbu, mai sunt câteva ordonanțe de urgență care nu suportă amânare, dar acestea vor fi aprobate în ședința de joi.

Nelu BarbuFoto: gov.ro

"Avand în vedere că se apropie vacanța parlamentară, sunt acte normative care nu suportă amanare și în funcție de avizele care vor veni, vor fi puse pe ordinea de zi", a declarat Nelu Barbu la sfârșitul ședinței de marți.

Precizăm că Executivul poate emite ordonanțe de urgență doar în perioada în care Parlamentul se află în sesiune. Parlamentul este în sesiune extraordinară până pe 19 iulie, aceasta fiind ultima zi în care Guvernul mai poate aproba ordonanță de urgență. Activitatea în Parlament va fi reluată în septembrie.