Eurodeputatul Cătălin Ivan, membru al grupului socialist din PE, spune la RFI că Liviu Dragnea îşi doreşte o OUG privind graţierea şi amnistia și că, în opinia sa, textul este deja redactat. El spune însă că ALDE ar putea să blocheze un astfel de demes ca urmare a ambițiilor lui Călin Popescu Tăriceanu de a candida la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Catalin IvanFoto: Facebook

”Liviu Dragnea îşi doreşte această OUG şi eu cred că este şi redactată, că Viorica Dăncilă n-ar avea nici o ezitare s-o treacă prin şedinţă de Guvern şi că (Darius) Vâlcov este direct implicat în redactarea acestei Ordonanţe, vă pot garanta 100%, fără să am dovezi, dar mi-aş pune toţi banii pe un astfel de pariu. În acelaşi timp, sper că nu va avea susţinerea celor de la ALDE”, a comentat Cătălin Ivan, la postul de radio.

Eudordeputatul mai spune că toată lumea știe că Tăriceanu vrea să candideze la alegerile prezidențiale, ceea ce încurcă planurile lui Dragnea. ”Eu am convingerea fermă că se doreşte o astfel de Ordonanţă, gen OUG 13 şi că s-a lucrat la ea şi că este un plan în lucru, în desfăşurare (...). Cred însă că acum faţă de anul trecut e mai puţin posibil ca o astfel de OUG să fie votată în Guvern, pentru că ne apropiem de anul 2019 şi sunt alegeri prezidenţiale, iar ambiţiile lui Tăriceanu de a candida şi de a lua voturi şi din stânga şi din dreapta sunt evidente, sunt asumate, practic. Deşi nu a spus cu subiect şi predicat, toată lumea ştie că acesta îşi doreşte să candideze, iar o Ordonanţă de Urgenţă trecută acum prin Guvern, cu susţinerea ALDE şi evident a ministrului Justiţiei asumat de ALDE ar fi un dezastru electoral pentru Tăriceanu”, a declarat Ivan.

Liderii coaliţiei PSD-ALDE au negat că o asemenea Ordonanţă ar urma să fie adoptată în şedinţa de azi a Guvernului, care este programată pentru ora 14.00. Ordinea de zi nu este făcută publică.