Să spui despre cei mai buni prieteni ai tăi că sunt inamici înseamnă să-i faci fericiți pe adevărații dușmani, i-a transmis vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, președintelui american Donald Trump. Acesta declara, într-un interviu acordat în ajunul summitului cu Vladimir Putin, care va avea loc luni, că UE este un inamic al SUA.

Frans TimmermansFoto: Captura Privesc.eu

”Să spui despre cei mai buni prieteni ai tăi că sunt inamici înseamnă să-i faci fericiți pe adevărații dușmani.Europenii și americanii sunt legați de istorie și de valorile pe care le împărtășesc. Europenii nu vor abandona niciodată America pentru că nici America nu ne-a abandonat. De-asta există prieteni", a scris vicepreședintele Comisiei Europene pe twitter, în replică la afirmațiile președintelui american.

Întrebat, într-un interviu acordat postului american CBS News, care sunt cei mai mari adversari ai SUA la nivel mondial, Donald Trump a răspuns: „Ei bine, cred că avem o mulțime de inamici. Cred că Uniunea Europeană este un inamic, cu ceea ce ne face în materie de comerț. Nu v-ați gândi la Uniunea Europeană, dar este un inamic. Rusia este un inamic în anumite privințe. China este un inamic economic, fără îndoială este un inamic. Dar asta nu înseamnă că sunt răi, nu înseamnă nimic. Înseamnă că sunt concurenţi”, a detaliat Trump.