Facebook declară că nu va elimina știrile false (fake news) de pe platforma sa deoarece nu încalcă standardele comunității, relateazăBBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Facebook a fost "cercetat" pentru rolul său în răspândirea știrilor false după ce au apărut dovezi că Rusia a încercat să influențeze alegătorii americani folosind rețeaua de socializare.

Rețeaua de socializare desfășoară în prezent o campanie publicitară în Regatul Unit prin intermediul căreia doresc să transmită că "fake news nu e prietenul nostru". Însă, cei care postează au avut de multe ori "puncte de vedere diferite", iar eliminarea postărilor fabricate ar fi "contrară principiilor de bază ale libertății de exprimare".

În schimb, se speculează că postările considerate fake news vor fi "retrogradate" în fluxul de știri. "Permitem oamenilor să o posteze ce doresc și o considerăm o formă de exprimare, dar nu le vom lăsa în partea de sus a News Feed", a declarat purtătorul de cuvânt pentru CNN.

În ultima vreme, site-ul a încercat să afișeze o pictogramă de avertizare roșie lângă articole pe care verificatorii le-au identificat ca fiind false.