Mai multe nave militare parte din Flotila Fluvială a Forțelor Navale Române au participat la exercițiul „Danube Protector 18” care a avut ca scenariu secvențe de contracarare a incursiunilor unor nave fluviale și forțe inamice pe brațul Chilia al Dunării, în nordul Dobrogei.

Nava din flotila fluviala a RomanieiFoto: Ionut Felea / Fortele Navale Romane

„Navele militare ale Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” au desfășurat, în această săptămână, activități de instruire pe brațul Chilia al Dunării, având ca obiectiv principal supravegherea căilor de comunicații fluviale și menținerea libertății de navigație pe fluviul Dunărea”, transmit Forțele Navale Române.

„Scenariul Exercițiului „DanubeProtector 18.08” a cuprins secvențe de contracarare a incursiunilor unor nave fluviale și forțe inamice în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române din nordul Dobrogei. La aceste acțiuni au participat navele Divizionului 88 Vedete Fluviale, ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, un detașament de la Regimentul 307 Infanterie Marină și un detașament de scafandri militari fluviali”, potrivit Forțelor Navale.

Foto: Ionuț Felea