Ultimii ani au cunoscut ”un elan remarcabil” în relaţia cu Franţa, parteneriatul strategic al României cu această ţară urmând să fie aprofundat, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, sâmbătă, la recepţia de 14 Iulie, de la Bucureşti, relatează Agerpres.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

"De zece ani există între ţările noastre un parteneriat strategic (...) dorim să îl aprofundăm şi să îi dăm mai multă concreteţe", a spus şeful statului, care a amintit că i-a primit, la Palatul Cotroceni, atât pe Francois Hollande, cât şi pe actualul preşedinte francez Emmanuel Macron.

"Prietenia România- Franţa este specială şi datorită celor două comunităţi deja tradiţionale care acţionează ca adevăraţi ambasadori în viaţa de zi cu zi", a mai spus Iohannis.

El a vorbit de unul dintre conceptele viziunii franceze - fraternitatea. "Sunt convins că doar unindu-ne forţele, în spiritul fraternităţii noastre istorice, România şi Franţa vor contribui, ca două ancore de stabilitate la un capăt şi celălalt al Uniunii Europene, la reuşita relansării proiectului unei Uniuni mai puternice", a spus el.

După discursul oficial, şeful statului a urat, în franceză, succes echipei Franţei în finala Campionatului Mondial de fotbal de duminică.