Oamenii din Craiova se plâng că în ultimele zile s-a întețit mirosul de levigat de la groapa de gunoi din apropierea orașului, comisarii Gărzii de Mediu amenințând administratorul depozitului cu amenzi, relatează Mediafax.

Groapa de gunoi din centrul Craiovei - Oare o fi ecologica si nu ne dam seama ?Foto: USER UPLOADED

Directorul Gărzii de Mediu Dolj, Gheorghe Călinoiu, a declarat presei că rigolele de la baza gunoiului sunt pline cu levigat generat de acumularea în gunoi a apei învechite. Dacă nu este captat și tratat în mod corespunzător, acesta reprezintă un poluant periculos.

„Am primit mai multe sesizări referitoare la mirosul din oraș. Am mers la depozit și am găsit nereguli și cauza mirosului. Acesta provine de la levigatul adunat până la refuz în rigolele care se găsesc la baza gunoiului și au rolul să preia acest levigat. Normal, rigolele trebuie să fie uscate. Am constatat că levigatul nu este procesat corect. Întâi, trebuie transportat în stația de epurare și apoi, apa rezultată în urma epurării acestuia să fie vărsată în Jiu. Ei nu au vărsat niciun gram până la acest moment. Depozitul a fost verificat și sancționat de Agenția Națională de Mediu cu o amendă de 100.000 de lei”, a explicat Gheorghe Călinoiu, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Dolj.

Potrivit acestuia, săptămâna viitoare va fi un nou control de la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu și este posibil să ca administratorul gropii de gunoi să primească o nouă amendă dacă nu rezolvă problema rigolelor.

În ultimele zile, zeci de craioveni s-au plâns pe facebook de faptul că în municipiu abia se mai poate respire din cauza mirosului care vine de la groapa de gunoi.