Comisia de la Veneția: România să păstreze rolul președintelui în procedura de numire și revocare a procurorilor șefi și să renunțe la secția specială pentru anchetarea magistraților - raport preliminar pe legile justiției

de Iulia Roșca     HotNews.ro
Vineri, 13 iulie 2018, 16:50 Actualitate | Esenţial


Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro
Comisia de la Veneția a publicat vineri raportul preliminar privind legile justiției din România, cu o serie de recomandări pentru autorități, principala fiind aceea de a menține rolul președintelui și al CSM în procedura de numire și revocare a procurorilor șefi DNA și DIICOT și a Procurorului General.

Amintim că președintele României nu a fost scos din procedura de numire și revocare a procurorilor de rang înalt, însă poate refuza numirea înaintată de ministrul Justiției o singură dată, motivat. CSM are rol consultativ în procedură, atât în prezent cât și în forma nouă a Legii 303/2004 privind Statutul magistraților. În plus, în privința revocării, Curtea Constituțională a precizat, in decizia luată în cazul revocării procurorului-șef al DNA Laura Codruța Kovesi, că președintele este obligat să semneze decretul de revocare propus de ministrul Justiției.

Recomandările Comisiei de la Veneția vizează în principal modificările aduse Legii 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor.

Documentul poate fi consultat aici (limba engleză, pdf)


Din raportul preliminar:

"Comisia de la Veneția recomandă autorităților României să:

- Reevalueze sistemul pentru numire / revocare a procurorilor de rang înalt, inclusiv prin revizuirea prevederilor din Constituție, având în vedere să fie asigurate condițiile pentru un proces de numire/revocare neutru și obiectiv, prin menținerea rolului instituțiilor, precum al președintelui și al CSM, pentru a echilibra influența ministerului Justiției;

- Scoată sau să clarifice prevederile care permit procurorilor superiori sa invalideze soluțiile dispuse de procurori pe motiv că nu sunt întemeiate.

- Elimine restricțiile privind libertatea de expresie a judecătorilor și procurorilor;

- Suplimenteze prevederile privind răspunderea materială a magistraților precizând explicit că, în absența relei credințe și/sau gravei neglijențe, magistrații nu sunt răspunzători pentru o soluție care ar putea fi contestată de o altă instanță; să amendeze mecanismul pentru acțiunea în regres astfel încât să asigure că fiecare acțiune în regres are loc doar o dată și doar dacă răspunderea magistraților a fost stabilită printr-o procedură disciplinară;

- Reevalueze propunerea privind înființarea unei secții speciale pentru investigarea faptelor comise de judecători și procurori; apelarea la procurori specializați, împreună cu prevederi procedurale eficiente, pare a fi o alternativă potrivită în această privință;

- Să reexamineze, având o vedere o clarificare mai detaliată, temeiurile pentru revocarea membrilor CSM; să scoată posibilitatea revocării membrilor CSM aleși printr-un vot de neîncredere al adunării generale a curților sau procuraturilor (inclusiv prin intermediul petiției);

- Să identifice soluții care să faciliteze o participare mai clară, în activitatea CSM, a membrilor CSM care nu sunt membri ai sistemului judiciar;

- Să renunțe la schema de pensionare anticipată dacă nu pot să asigure că aceasta nu va avea un impact negativ asupra funcționării sistemului;

- Să se asigure că măsurile de "screening" pentru magistrați sunt bazate pe criterii clar specificate, combinate cu proceduri adecvate și un drept de a face apel la o instanță, și să identifice moduri de consolidare a mecanimselor de supraveghere a serviciilor de informații."

Raportul final pe cele trei legi ale justiției al Comisiei de la Veneția, for consultativ al Consiliului Europei, va fi publicat în octombrie. Tot în octombrie se va prezenta și punctul de vedere pe Codul penal și Codul de procedură penală.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10775 vizualizari

 • +26 (52 voturi)    
  . (Vineri, 13 iulie 2018, 16:54)

  theo667 [utilizator]

  Comisia poate sa recomande orice Parlamentul Romaniei este suveran si poate da orice lege! A zis si serban nicolae la antena3 asa ca trebuie sa fie adevarat.
  • +18 (32 voturi)    
   aia de la Venetia... (Vineri, 13 iulie 2018, 18:12)

   grongobar [utilizator] i-a raspuns lui theo667

   ...nu au inteles.Li s-a tradus gresit...Le-a stat micu'n gat si au gresit...
   • -11 (21 voturi)    
    Redefinire caracter stat unitar? Sfat Veneția?! (Vineri, 13 iulie 2018, 21:39)

    simplex1 [utilizator] i-a raspuns lui grongobar

    Punctul cu modificarea Constituției și redefinirea statului național unitar roman este cea mai interesanta sugestie a comisiei de la Veneția.

    Forul acesta european vad ca recomanda exact ce dorește Klaus Iohannis. Parca ar fi primit în plic ce sa propună României.
   • +18 (22 voturi)    
    Comisia de la Veneția (Vineri, 13 iulie 2018, 22:19)

    Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui grongobar

    Iau bani de la Soros. Are Gâdea filmulețul
  • -5 (19 voturi)    
   La fel cum și UE este suverană (Vineri, 13 iulie 2018, 18:41)

   hsl [utilizator] i-a raspuns lui theo667

   în decizii și poate folosi pârghiile sale pentru ca influența României la nivel european să fie diluată sau eliminată complet.
   Spre deosebire de Ungaria și de Polonia, Parlamentul nu trebuie să aprobe suspendarea reprezentanților României, este suficient ca MCV să fie nașpa și CE să vrea.
  • +12 (18 voturi)    
   De ce s-a grabit presedintele ? (Vineri, 13 iulie 2018, 18:50)

   Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui theo667

   De ce s-a grabit presedintele sa o revoce pe Sefa DNA ?
   Avea o mie de motive sa refuze sa puna in aplicare Decizia aberanta, netemeinica, ilegala si neconstitutionla a CCR.
   Acum are un motiv in plus.
   Presedintele trebuie sa-si anuleze Decretul de revocare, semnat saptamina trecuta.
   Asa cum au fost anulate Decretul de eliberare a lui Miron Cosma si Decretele de acordare a Ordinului Naţional Steaua României unor persoane, trebuie anulat si Decretul de revocare a Sefei DNA.
   • +6 (10 voturi)    
    Mi s-ar părea foarte tare (Vineri, 13 iulie 2018, 22:22)

    Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

    CCR a zis să îl semneze. L-a semnat. De anulat nu a zis nimic
  • +12 (20 voturi)    
   Da, da ! Ce tot ,,Comisie de la (Vineri, 13 iulie 2018, 19:38)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui theo667

   Venetia"?! Ce au romanii cu italenii ? Sa se pronunte ,,Comisia de la Moscova" !. Astia stiu mai bine ce-i trebuie lui Dragnea si Dancila ca sa guverneze Romania.
  • -8 (12 voturi)    
   Și dacă Ponta câștiga? (Vineri, 13 iulie 2018, 23:41)

   Traian2015 [utilizator] i-a raspuns lui theo667

   Tot așa zicea comisia???
   • +3 (5 voturi)    
    Daca Ponta câștiga (Sâmbătă, 14 iulie 2018, 7:56)

    nick24 [utilizator] i-a raspuns lui Traian2015

    cam pe vremea asta îl punea prim ministru pe Nicolicea și procuror sef pe Șerban Nicolae, cu Dragnea la brutărie, că era concurență mare.

    Varianta 2 : Dragnea prim-ministru nu ar fi schimbat codurile penalilor, ca ar fi avut toate instituțiile și nu ar fi existat niciun proces împotriva lor, ci numai impotriva celor din opoziție.
 • +47 (57 voturi)    
  Nu se poate! (Vineri, 13 iulie 2018, 17:04)

  Bogdan_100 [utilizator]

  "Amicii" lui tudorica. Inseamna ca sunt santajati de staul paralel si ar trebui sa intervina statul perpendicular al ineptilor si infractorilor (nicolicea, iordache, dragnea, titi mitraliera, etc). Perpendiculari pe logica, justitie si bunul simt
 • +40 (48 voturi)    
  nu se poate (Vineri, 13 iulie 2018, 17:07)

  sov [utilizator]

  Tudorele, fă ceva!!
  • -4 (16 voturi)    
   Iohannis e pe felie cu PSD-ul (Vineri, 13 iulie 2018, 21:35)

   gheorghedan978 [utilizator] i-a raspuns lui sov

   Cred ca lumea isi face iluzii degeaba. Acum urmeaza sa negocieze baietii din PNL si baietii din PSD procurorii sefi "agreati". Lucrat elegant, felicitari. Furati in liniste, nu va mai deranjam.
 • -36 (44 voturi)    
  Un rol. Un rol formal. La fel cu "prag 0" (Vineri, 13 iulie 2018, 17:09)

  Miky60 [utilizator]

  Daca atunci cand recomanda Comisia de la Venetia sa fie un prag pentru abuzul in serviciu, mai multi "tineri frumosi si liberi" au spus sa fie "prag 0". Pe acelasi sistem, daca Comisia de la Venetia a spus ca trebuie mentinut un rol al presedintelui in procedura de numire si revocare a procurorilor sefi, acum ar trebui sa se spuna ca presedintele ar trebui sa pastreze un rol formal.
  • +25 (31 voturi)    
   o mica obiectie (Vineri, 13 iulie 2018, 17:24)

   exlc [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   ... rolul presedintelui si SCM este necesar "pentru a echilibra influența ministerului Justiției"
  • +35 (41 voturi)    
   Eroare. (Vineri, 13 iulie 2018, 17:37)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   Chestia cu pragul a fost interpretata de Dragnea si Ciordache in interesul lor , al borfasilor.
   Comisia de la Venetia a revenit ulterior cu explicatii clare ca atunci cand s-au referit la prag, a fost vorba de un prag al moralitatii, nicidecum la un prag numeric, financiar.
   • +8 (12 voturi)    
    Dincolo de chestiunile tehnice, avem o stare... (Vineri, 13 iulie 2018, 23:52)

    Clop [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    a faptelor.

    Cu parlamentari care voteaza ca oile, ca le-a zis partidul, ramanem la aceeasi problema.

    Niciun individ aflat in parlament nu a spus - sunt aici pentru cetatenii Romaniei, nu pentru partid. Daca partidul e inept, nu trebuie sa fii si tu inept.

    Ceea ce vedem in parlament e dezolant. Unii sunt acolo ajunsi te si miri cum. Pur si simplu, am vazut ca nu sunt capabili sa lege 2 idei, d'apoi sa verbalizeze constructiv.
   • -1 (3 voturi)    
    buahaa...hahahahaha (Sâmbătă, 14 iulie 2018, 21:16)

    thatchme [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    asta e tare cu pragul moralitatii!
  • +18 (22 voturi)    
   Comisia de la venetia n-a recomandat sa fie prag (Vineri, 13 iulie 2018, 17:43)

   simpa [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   Sa citim si alte pareri

   https://adevarul.ro/news/politica/comisia-venetia-In-niciun-caz-nu-e-vorba-pragfinanciar-abuzul-serviciu-1_59c7b6035ab6550cb87c4d6d/index.html
 • +34 (42 voturi)    
  dixit (Vineri, 13 iulie 2018, 17:11)

  clencix [utilizator]

  QED. Dacă iar se fac a nu pricepe, ne putem aștepta la orice la mintea lor, urmează ieșirea din NATO, UE și trecem toți la păstorit transhumant.
  • -15 (25 voturi)    
   Nu iesim nici din NATO si nici din UE (Vineri, 13 iulie 2018, 17:43)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui clencix

   UE si USA au nevoie de Romania din mai multe puncte de vedere. (Mana de lucru ieftina, multe sectoare din domeniul zacamintelor - gaz, petrol, aur, minereu, pozitie geostrategica si multe altele)

   Tocmai pe asta se bazeaza si Dragnea si borfasii lui. Ei stiu ca pot sa intinda coarda cat de mult vor. Si asta si fac.
   • +16 (18 voturi)    
    Și de Ucraina au nevoie (Vineri, 13 iulie 2018, 18:43)

    hsl [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    însă o țin în afara acestor organisme și în stres continuu.
   • +1 (3 voturi)    
    nu e chiar asa./... (Sâmbătă, 14 iulie 2018, 17:25)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    1 - UE nu isi permite ca orice tara sa se pishe in capu lor
    2 - UE si SUA au nevoie de Romania... dar au nevoie de o romanie corecta, nu de una condusa de borfasi
    3 - nu suntem atat de bogati ca resurse naturale cum ne credem... hai sa nu mai credem minciunile care ni se tot spun... suntem o tara bogata... dar nu ATAT de bogata!
    4 - mana de lucru ieftina?! pai mana de lucru nu prea mai e si aia care e nu prea mai e ieftina...
  • +16 (22 voturi)    
   Ii ducem pe ei la pascut (Vineri, 13 iulie 2018, 18:14)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui clencix

   si-i intepam pe la spate cu maciucile pana mai cer si-n anul urmator.
   Atata merita golanii astia.
   In special porcul ala cu trei randuri de barbie.
 • +42 (50 voturi)    
  Eram sigur (Vineri, 13 iulie 2018, 17:14)

  omezu [utilizator]

  Soros si Statul Paralel si-au tras si Comisie...tocmai la Venetia. Of, of, Liviule...oameni rai!
 • +34 (40 voturi)    
  acu psd (Vineri, 13 iulie 2018, 17:20)

  liviu_ [utilizator]

  si slugarel o sa atace cumva si comisia de la Venetia?!
  sau o sa ignore stirea?!

  oricum un lucru e clar: din acest moment suntem in razboi... avem 2 posibilitatei: scapam de psd si de infractorii din el, zburam din UE...
 • +23 (31 voturi)    
  Nicio sansa (Vineri, 13 iulie 2018, 17:26)

  Cataleya [utilizator]

  CCR a decis deja ca:
  Presedintele Romaniei si CSM se subordoneaza ordinului Ministrului justitiei.

  Nu vad ce ar mai fi de schimbat aici?

  Sau isi imagineaza cineva ca Dorneanu si celelalte slugi PSD-iste din CCR isi vor revizui decizia?
  • +4 (6 voturi)    
   Eu stiu ca nu putem sta la cheremul GIO (Vineri, 13 iulie 2018, 23:56)

   Clop [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   Aici este o greseala cat casa. De ce s-ar subordona presedintele unei tari, ministrului justitiei, cand presedintele este acela care da aviz favorabil unui guvern si, deci, unei echipe guvernamentale, din care face parte si ministrul justitiei?
  • +7 (11 voturi)    
   Vidul din Dragnea lividul (Sâmbătă, 14 iulie 2018, 0:14)

   Clop [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   Din trocurile politice cu privire la CPP si reorganizarea unor institutii importante din Statul Roman, putem sa conchidem, fara dubiu, ca Liviu Dragnea a acaparat prea multa putere (din aceste jocuri de interes personal, in fapt) in Statul Roman.
   Mult prea multa. Si este, in continuare, presedintele unei camere a Parlamentului Roman.

   Aici este buba. Tara se duce de rapa pe mana unui condamnat penal decis sa-si scape pielea si care nu are principii liberale, democrate.
 • +27 (33 voturi)    
  ...ajutor tudorele... (Vineri, 13 iulie 2018, 17:28)

  mitocanu [utilizator]

  ...esti membru al comisiei de la venetia...sunt camarazii tai si te tradeaza....imediat ia legatura cu ciordache-alta intrebare, serban-mitocan si nicolicea-fugi d-aicea, ca sa formati o SUPERCOMISIE pentru a provoca pe cea de la venetia la un meci de oina...ca la legiferat sunt la fel de buni ca vasilica-veorica la limba romana....
 • +26 (30 voturi)    
  replica (Vineri, 13 iulie 2018, 17:35)

  nahir [utilizator]

  "inteligentului" tt si a lui pablito plus gasca lui de ciorditori sefi va fi : "si ce daca, sunt doar niste recomandari nici macar obligatorii si care nu se adapteaza specificului nostru national". Sau ca "e dreptul Romaniei sa-si faca legile asa cum vrea, atata vreme cat nu intra in contradictie cu UE".
  • +7 (9 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 13 iulie 2018, 20:12)

   [anonim] i-a raspuns lui nahir

 • +24 (30 voturi)    
  comisia tocmai a mictionat (Vineri, 13 iulie 2018, 17:37)

  pepper89 [utilizator]

  pe ciordache, pe secretare, pe soferi, si pe grupul infractional organizat din psd.
  Cum e TT, cum e ciordache, ce ziceti de raportul asta? ia bagati -ne o traducere in felul vostru de aparatori ai ciorditorilor, sa ne explicati ce au vrut sa zica de fapt.
  Scla vilor!
  • +14 (18 voturi)    
   Sa nu ne limitam (Vineri, 13 iulie 2018, 19:27)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui pepper89

   la psd. In Curtea Coruptiei din România = CCR sunt slugi si de la ALDE si UDMR, puse acolo ca sa distruga statul de drept (unii cu ordin de la ST Petersburg, sum e fostul procuror ceausist Dorneanu)
 • +26 (32 voturi)    
  Comisiile astea... (Vineri, 13 iulie 2018, 17:49)

  cicci [utilizator]

  Comisia de la Venetia vs. Comisia de la Videle.
 • -35 (43 voturi)    
  nu-mi amintesc ca la alegeri sa fi existat... (Vineri, 13 iulie 2018, 17:51)

  demaGOGU [utilizator]

  ...un buletin de vot "comisia de la venetia"

  bref, ilegitima, nedemocratica, nula si neavenita.
  • +24 (30 voturi)    
   nedemocratica, nula si neavenita (Vineri, 13 iulie 2018, 18:13)

   ouyang [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   e parerea postacilor pesedisti. la fel ca partidul rosu.
  • +19 (25 voturi)    
   Meic a foto ? (Vineri, 13 iulie 2018, 18:16)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   hehe
   • +14 (18 voturi)    
    Da, cam asta e nivelul lui... (Vineri, 13 iulie 2018, 19:20)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui ruskimushki

    Si avand in vedere asta, evident ca nici macar nu-si da seama. Ca altfel ar fi realizat ca pe buletinele de vot nu au existat nici politia, armata, guvernul, UE, NATO. Si totusi acestea exista, nu sunt nici ilegitime, nedemocratice, nule si neavenite. Dar daca nu are minte, ce sa-i ceri?
  • +11 (17 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 13 iulie 2018, 18:40)

   [anonim] i-a raspuns lui demaGOGU

  • +7 (11 voturi)    
   mai citetste si tu conditiile de aderare la UE (Vineri, 13 iulie 2018, 20:11)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   daca esti tot cu nasu-n programul de guvernare psd si in revista psd-istu smecher..........
  • +7 (11 voturi)    
   pai daca e scris in rusa, (Vineri, 13 iulie 2018, 21:42)

   yellowdog [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   cum sa iti amintesti
 • +16 (22 voturi)    
  Mr. President putea astepta pana azi (Vineri, 13 iulie 2018, 18:03)

  lp [utilizator]

  ar fi avut un motiv concludent pentru care sa ceara CCR o reevaluare a deciziei in privinta demiterii LCK. Dincolo de asta, am ajuns acum chiar pe marginea prapastiei - ori cei ce iau decizii se trezesc din ameteala si se opresc, ori .... Se aude, madam prim-sinistru care pregateste OUG ??
  • +11 (15 voturi)    
   Să ceara CCR? (Vineri, 13 iulie 2018, 19:25)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui lp

   E clar ca CCR a dat o decizie contra practicii europene si e normal de vreme ce acolo sunt politruci, fosti securisti si turnatori, slugi ale gruparii infractionale psd-alde-udmr. CCR e stâlpul hotiei, al infractorilor si penalilor, interpretând Constitutia ca niste slugi politice ce sunt.
 • +18 (26 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 13 iulie 2018, 18:12)

  [anonim]

 • +22 (28 voturi)    
  Pai ce facem? (Vineri, 13 iulie 2018, 18:15)

  ber [utilizator]

  Se poate sa fi gresit tovarasii Iordache, Nicolicea si....ultimul de pe lista, mecanicul fin Serban Nicolae? Pai degeaba au studiat ei dreptul pe la faculatatile alea vestite din colturile tarii? Si tovarasul Tudorel ce a pazit? De ce nu i-a sfatuit cum trebuia?
  • +11 (17 voturi)    
   Tudorel (Vineri, 13 iulie 2018, 19:22)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui ber

   TT s-a dovedit a fi un jurist mediocru care a facut cariera ca fost colab cu Secu si pupând (...) la toti. El reprezinta MEDIOCRITATEA lucie a scolii de diplome universitare AL I Cuza din Iași care l-a votat rector - o mâzga de mediocritate, fosti turnatori si progenturile lor. (asa cum e si loaza lui Toader, adusa de tătână-su pe usa din dos ca sa nenoroceasca viitoarele generații de studenti).
 • +12 (18 voturi)    
  “Cursa Turkish Airlines catre Fortaleza (Vineri, 13 iulie 2018, 18:24)

  scaraotchi [utilizator]

  decoleaza peste 5 minute. Pasagerul cu mustața si tanara lui insotitoare nesatisfacuta sunt rugati sa se pregateasca pentru imbarcare…!”
 • +11 (17 voturi)    
  CCR luati cu lamaie (Vineri, 13 iulie 2018, 18:37)

  trem [utilizator]

  Deci de fapt decizia voastra privind revocarea lui LCK a cam incalcat recomandarea Comisiei de la Venetia! Ca sa vezi mari judecatori ce sunteti voi.

  Probabil aroma din toaleta - acolo unde ati stat inchisi sa decideti - v-a afectat neuronul fugar si uite asa ati decis. Daca nu stiati ca CCR sunt doar slugi politice - vi se mai confirma o data!
 • +11 (17 voturi)    
  cineva trebuie sa-si dea demisia (Vineri, 13 iulie 2018, 18:56)

  Coco Whistle [utilizator]

  asa e corect.
 • +4 (14 voturi)    
  Soluția: (Vineri, 13 iulie 2018, 19:08)

  Barosanu_nr1 [utilizator]

  Pensii speciale și superimunitate pentru membrii Comisiei de la Veneția! E clar că sunt șantajați!
 • +9 (15 voturi)    
  cat se poate de clar (Vineri, 13 iulie 2018, 19:35)

  g01an [utilizator]

  cam tot ce a trecut de CCR aiurea a ajuns in acest sumar, sa vedem si forma detaliata.


  in plus, se cere din nou ca CSM sa aiba un rol activ in numirea procurorilor, invers decat a incercat pana acum PSD. este la mintea cocosului ca atata vreme cat constitutia cere ca CSM sa asigure independenta magistratilor, acestia trebuie sa aiba un rol activ in numirile la nivel inalt de judecatori si procurori. pastrarea presedintelui este necesara doar pentru ca parlamentul insista sa aibe un rol in acest proces. daca vor eliminarea presedintelui si sunt dispusi sa scoata parlamentul din circuit, sunt sigur ca schimbarile ar trece data viitoare de Comisie. daca ar fi de buna credinta.
 • -9 (19 voturi)    
  clar ca buna-ziua (Vineri, 13 iulie 2018, 23:34)

  cucuveauamov [utilizator]

  1. Implicarea presedintelui: exact cum s-a intamplat la noi: ministrul propune demiterea, csm da un aviz (consultativ), presedintele semneaza. Toata lumea e implicata. Pai presedintele a fost mentinut in revocarea Cucuvelei, ca doar el a semnat demiterea, nu Dragnea.

  2. Sectia speciala pt anchetat magistrati. Vor fi anchetati de procurori specializati, cum cere Venetia, si nu de DNA, cum se facea pina acum. Cere Venetia sa fie anchetati de DNA? Nu, pt ca DNA nici nu exista in tarile civilizate.

  Multumim, Venetia! si sa fiti fericiti ca in Piata San Marco aveti porumbei si nu cucuvele.
  • +1 (3 voturi)    
   /// (Sâmbătă, 14 iulie 2018, 17:27)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   1 - inteleg ca e greu sa citesti chestii impotriva psd... dar rolul CSM NU trebuie sa fie consultatil, si nici cel al presedintelui...
   2 - nu pricep nimic

   adecaru e ca daca nu ai manca atata rahat rosu (si ai incerca sa gandesti)... ti-ai da seama ca raportu lala este un dEZATRU ... si dovedeste exact ce ziceau tot cei pe care-I injuri: "psd si pretinii isi bat joc de justitie"

   dar na... cand esti lingau pesedist trebuie sa le iei partea no matter what!
 • -9 (19 voturi)    
  si inca ceva din raport (Vineri, 13 iulie 2018, 23:48)

  cucuveauamov [utilizator]

  Recommendation no. 1 of the European Commission CVM Report of 15 November
  2017,20 reiterated the recommendation addressed by the European Commission in previous
  MCV reports to Romania to “[p]ut in place a robust and independent system of appointing top
  prosecutors, based on clear and transparent criteria ..."

  Intreb si eu: care au fost criteriile "transparente" atunci cind a fost numita Cucuveaua la DNA sau la Parchetul General? Stringerea de mana dintre Base si Ponta?

  Sa-l felicitam mai bine Tudorel Toader care, in sfarsit, incearca sa numeasca prin examen niste profesionisti. (scuze, am avut doua postari pentru ca am primit un bonus de la PSD, Moscova s.a.m.d.)
  • +3 (9 voturi)    
   Pe surse (Sâmbătă, 14 iulie 2018, 8:00)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   cicâ până acum au trecut examenul : Nicolicea, Iordache și Șerban Nicolae.
  • +1 (3 voturi)    
   realizeezi (Sâmbătă, 14 iulie 2018, 17:29)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   ca fosta sefa a DNA este FDOARTE apreciata de toti (exceptand pst)

   doar intreb...

   ma omule serios... chiar poti trai mancand /// toata ziua?! cand felicity unu care distruge sistemul juridic imi dau seama ce tarate ai in cap...

   sunte tarul pana peste cap de "inteligenta" ta


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by