Cristi Dănileț a sesizat, joi, Consiliul Superior al Magistraturii și Inspecția Judiciară în legătură cu influențarea unui judecător suprem, după ce Liviu Dragnea a declarat miercuri că președintele Klaus Iohannis este implicat direct în condamnarea sa, susținând că un ofițer dintr-un serviciu secret i-a spus că "am rezolvat un judecător, dar se lucrează".

Cristi DaniletFoto: Hotnews

Dănileț consideră că ar trebui lămurit în ce temei legal a avut loc întâlnirea dintre Liviu Dragnea cu ofițerul SRI pentru a discuta de un caz privind mai multe persoane și subliniază că CSM ar trebui, la sesizarea Inspecției Judiciare, să atragă atenția în legătură cu implicarea voluntară a unor ofițeri în discuții și analize despre justiție.

De asemenea, Dănileț mai spune că Inspecția Judiciară trebuie ”să se sesizeze imediat” și să îl audieze ca martor pe Liviu Dragnea pentru a indica numele ofițerului de informații, pentru ca acesta să spună ulterior numele celui care a făcut influența și asupra cui.

Liviu Dragnea a spus miercuri că președintele României, Klaus Iohannis, este implicat direct în condamnarea sa din dosarul angajărilor fictive, susținând că un ofițer dintr-un serviciu secret i-a spus că "am rezolvat un judecător, lucrăm în continuare".

Liviu Dragnea a spus, miercuri, în platoul Antenei 3, întrebat dacă este de părere că președintele este în spatele condamnării sale, că "Da, este părerea mea. Este a doua condamnare fără probe și total nevinovat. Primeam avertizări, ai grijă cu legea offshore, (...)pentru că deranjezi și va influența decizia judecătorilor, că sunt presiuni pe judecători. E un ofițer care mi-a zis că <>. Nu îi dau numele, e militar, dacă ține la onoare și nu vrea să stea cu piatra pe inimă să spună, că mâine i se poate întâmpla lui. Ofițer din serviciile secrete".