În prima ieșire publică după revocarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA, președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu a avut niciodată ca opțiune să nu respecte decizia Curții Constituționale, dar acest lucru nu înseamnă că și-a schimbat părerea despre activitatea DNA și a lui Kovesi, care „au făcut o treabă foarte bună”.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

„Cred că vă amintiți și-mi face plăcere să o spun cu voce tare: eu respect statul de drept, Constituția. Și nu o spun de slogan. Calea românească trebuie să fie calea democrației consolidate. Eu îmi doresc pentru țara mea o întărire a statului de drept. E evident că primul om în stat respectă statul de drept, deciziile CCR. Niciun moment nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect statul de drept, să nu respect Constituția. Vreau să fie foarte clar: dacă cineva se bucură că lupta anticorupție încetinește, nici vorbă. Trebuie să meargă înainte. DNA e un corp de profesioniști foarte bine pregătiți. DNA va merge mai departe”, a declarat președintele.

Iohannis a precizat că „pasul” pe care l-a făcut luni, respectiv semnarea decretului de revocare, nu i-a schimbat părerea față de activitatea DNA sau a lui Kovesi.

„Acest pas pe care l-am făcut luni, nu mi-a schimbat părerea despre activitatea DNA și a dnei Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună. Voi sprijini în continuare, poate și mai mult lupta anticorupție”, a mai spus șeful statului.