Augustin Lazăr, procurorul general al României, a decarat miercuri, referitor la viitorul Laurei Codruța Kovesi, că procurorii cu expertiză pe un anumit domeniu și-au valorificat această experiență activând în continuare pe profilul respectiv. El a negat că fosta șefă a DNA va fi numită consilier la Parchetul General.

Augustin LazarFoto: AGERPRES

"Secția de procurori va decide unde își va desfășura activitatea în continuare. Vom vedea. Un procuror care are un nivel de experiență considerabil în DNA, de fiecare dată când s-a întors în Ministetul Public și-a continuat activitatea pe profilul de activitate pe care îl are tocmai pentru a valorifica experiența", a declarat Augustin Lazăr.

Întrebat de jurnaliști, procurorul general a respins varianta ca Laura Codruța Kovesi să îi fie consilier: "Cele trei posturi de consilier la Parchetul General sunt ocupate în acest moment, prin urmare sunt speculații din media".

Laura Codruța Kovesi a fost revocată luni, de către președintele Klaus Iohannis, ca urmare a deciziei Curții Constituționale de la începutul lunii iunie, prin care s-a stabilit că există un conflict instituțional între președinte și ministrul Justiției cu privire la cererea de revocare a procurorului șef al DNA, venită din partea lui Tudorel Toader.

Procurorii CSM vor discuta, miercuri, cererea Laurei Codruța Kovesi de a-și continua activitatea în calitate de procuror.