Procuroarea Anca Jurma va asigura conducerea interimară a Direcției Naționale Anticorupție, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi.

Procuroarea Anca Jurma, interimar la sefia DNAFoto: Facebook/ Anca Jurma

„(...) procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, a emis astăzi ordinul de delegare în această funcție a doamnei ANCA JURMA, procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție”, potrivit unui mesaj publicat pe contul de Facebook al ministerului Public.

Anca Jurma a îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuțiile de procuror șef al Serviciului de cooperare internațională și programe din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție.

În acest mesaj, Augustin Lazăr „transmite un mesaj de încredere privind continuarea cu fermitate a activităţii anticorupție, care reprezintă o prioritate a Ministerului Public, în îndeplinirea rolului său constituţional”.

„În activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societății și apără ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor”, potrivit sursei citate.

CITEȘTE ȘI: Cine este Anca Jurma, delegată șef interimar la DNA