Traficul rutier este oprit, luni dimineața, pe drumuri naționale din trei județe, în urma inundațiilor din ultimele zile. Și circulația feroviară este afectată între Brașov și Întorsura Buzăului, după ruperea podului de la Budila, în urmă cu o săptămână, anunță Mediafax.

Inundatii masive in RomaniaFoto: Facebook/ IGSU

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă care au dus la scurgerea aluviunilor şi la acumulări de apă pe carosabil, pe trei drumuri naționale circulația a fost întreruptă.

Este vorba de DN11B Târgu Secuiesc - Cozmeni, din județul Covasna, unde traficul este oprit în zona localităţii Cătruşa, DN2H, judeţul Suceava, în localitatea Milişăuţi, pe podul de pe râul Suceava și de DN 2L, în localitatea Soveja, judeţul Vrancea.

De asemenea, circulaţia este întreruptă pe drumul județean dintre localităţile Răcătău şi Pînceşti, în judeţul Bacău și se circulă îngreunat pe DJ 102I Valea Doftanei - Câmpina (kilometrul 34+200 de metri) și pe DJ 101S Valea Doftanei - Secăria (kilometrul 1+300 de metri) în judeţul Prahova, precum șipe DJ 177A, în zona localităţii Doroteia, judeţul Suceava.

Circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 403 Braşov - Întorsura Buzăului este întreruptă pe raza localităţii Budila, din judeţul Braşov, după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri.

Pe acest tronson de cale ferată circulau însă doar garniturile unui operator privat.