Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și-a explicat duminică plecarea din țară, deși Liviu Dragnea anunțase pentru luni ședință a coaliției, spunând că își luase biletele pentru patru zile, știind că sesiunea extraordinară a Parlamentului se va finaliza, relatează Mediafax.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"După cum știți, Parlamentul intră de obicei în vacanță de la 1 iulie. Noi am discutat că vom face o sesiune extraordinară care va dura o săptămână. În funcție de asta ne-am programat o vacanță foarte scurtă de 4 zile în străinătate. Dar sesiunea extraordinară s-a extins pentru două săptămâni. Între timp îmi luasem biletele să plec în această scurtă vacanță care ar fi căzut în afara sesiunii extraordinare. Când sunt absent, deleg atribuțiile mele unui vicepreședinte, Adrian Țuțuianu de la PSD, timp de 4 zile. Asta e tot. Simplu și clar", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și-a delegat atribuțiile de conducere, în intervalul 9-11 iulie, senatorului PSD Adrian Țuțuianu, care este și vicepreședinte al Biroului permanent al Camerei superioare a Parlamentului, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Decizia delegării atribuțiilor de către Călin Popescu Tăriceanu a fost luată de conducerea Senatului miercuri, 4 iulie.