Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică seara, că va susține decizia de a demara o procedură de suspendare a președintelui României, Klaus Iohannis, în condițiile în care acesta ”refuză” să respecte decizia CCR de a o revoca pe Kovesi. Totodată Tăriceanu și-a exprimat îngrijorarea că nu sunt suficiente voturi pentru a iniția acest demers, pentru că mulți parlamentari au plecat în vacanță.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Chiar vineri am avut o discuție cu dl Dragnea pe acest subiect, iar răspunsul meu e foarte clar, l-am spus și domnului Dragnea, nu am nimic de ascuns, nu facem politică în secret. Prin urmare, voi susține o decizie a coaliției care urmează să demareze un proces de suspendare, o procedură de suspendare. Din păcate, în România nu există instrumente intermediare de sancționare a unor nereguli, derapaje la nivelul președintelui României. Există o armă care e devastatoare, care este suspendarea, și de aceea în trecut mi-am exprimat reținerile. Însă ALDE apără drepturile și libertățile cetățenilor, și, sigur, decizia CCR de a o revoca pe Kovesi nu e o decizie care să ne lase indiferenți și așteptarea noastră este ca președintele să pună în aplicare această dezicie. De aceea, în condițiile în care președintele refuză în continuare să ia această decizie, se pune problema declanșării unei proceduri de suspendare", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV, citat de Mediafax.

Acesta a mai spus că în zilele următoare va avea loc o discuție în coaliție în care se va decide.

"În același timp, și mi-am exprimat îngrijorarea și în cadrul coaliției, se pare că nu sunt suficiente voturi pentru a iniția acest demers, pentru că mulți parlamentari au plecat în vacanță, dar sigur că eu sper ca toată măsurile necesare să fie luate de către majoritate și atunci sigur că, odată cu obținerea unei situații clare privind prezența, putem să discutăm mai departe care sunt pașii care trebuie urmați", a mai spus Tăriceanu.

Tăriceanu a declarat acestea după ce Călin Popescu Tăriceanu și-a delegat atribuțiile de președinte al Senatului pentru a pleca în vacanță, în contextul în care Liviu Dragnea programase o ședință a coaliției luni pentru a se decide dacă demarează procedura de suspendare a președintelui. Ulterior, PSD a anunțat amânarea ședinței.