Doi din zece turiști din România în 2016, au fost străini, care au cheltuit pentru ședere, în medie, 32 de euro și au petrecut 4 nopți în unitățile de cazare, arată un raport al Biroului de Statistică al Uniunii Europene - Eurostat. Cei mai mulți turiști străini sunt reprezentați de cetățenii țărilor asiatice. Aceștia sunt urmați de germani.

HotNews.roFoto: Hotnews

În 2016, în topul turiștilor străini care au vizitat România se numără cetățeni din țările asiatice (2,7%), apoi 2,2% dintre turiștii străini au fost din Germania, iar italienii au reprezentat o pondere de 1,8% în acest interval de timp. Dintre aceștia, turiștii germani au cheltuit în medie pe noapte 109 euro, iar media duratei petrecute în unitățile de cazare a fost de 7 nopți, relatează Mediafax.

Pe de altă parte, rezidenții români au preferat, ca destinații pentru vacanțele din 2016, țări precum Italia, Grecia sau Bulgaria.

Aproximativ 3,5% dintre turiștii români au ales să-și petreacă sejururile în Italia, unde au alocat pentru cazare 41 de euro pe noapte și au petrecut 8 nopți în unitățile de cazare.

Pe locul doi în clasamentul destinațiilor preferate de români se află Grecia, unde au optat să plece în proporție de 1,8% și să cheltuiască pe noapte 68 de euro și să petreacă aproximativ 6 nopți în unitățile de cazare, arată Eurostat.

Bulgaria se află pe locul trei în preferințele românilor pentru destinațiile de vacanță, astfel că 1,7% dintre turiști au plecat în țara vecină, cheltuind în medie 48 de euro pe noapte în unitățile de cazare și au petrecut acolo în jur de 7 nopți.

La nivelul Uniunii Europene, 86% dintre turiști au fost rezidenți, iar în top trei turiști străini se numără americanii, cetățeni din țările asiatice (altele decât China, Japonia, și Korea), și Elveția, iar în privința destinațiilor externe preferate de europeni se află Statele Unite, Turcia și India.