Un bărbat de 74 de ani a ajuns duminică la spital, în comă, după ce s-a înecat cu mâncare în timpul unei nunţi care a avut loc la un restaurant din Iaşi, relatează Mediafax.

112Foto: Facebook/ ISU Constanta

Șeful UPU-SMURD, prof.univ.dr. Diana Cimpoeșu, a declarat că bărbatul de 74 de ani a fost resuscitat iniţial chiar de către nuntaşi.

"Un bărbat de 74 de ani s-a înecat cu un bol alimentar, în timpul unei petreceri de nuntă, ce a avut loc la un restaurant. La faţa locului a fost trimis un echipaj TIM, dar manevrele de resuscitare au fost iniţiate de familie. Acesta a fost adus în comă postresuscitare, după aspiraţia bolului alimentar. De asemenea, pacientul are un hematom perihepatic", a declarat, duminică, medical ieșean.

Aceasta a adăugat că pacientul a fost internat în Clinica ORL a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Spiridon", din Iaşi.

În ultimele luni, mai multe persoane au fost internate la unitatea medicală ieşeană, după incidente similare. Unul dintre pacienți, tot de 74 de ani, a ajuns în comă, în luna mai, după ce s-a înecat la o nuntă.