Ministrul de interne, Carmen Dan, a comis o gafă în videoconferința de duminică în care a chemat la ordine prefecții județelor vizate de avertizările meteorologice. Dan a confundat Buzăul cu județul Covasna, fiind atenționată de prefecți.Ulterior, MAI a precizat că de fapt Carmen Dan se referea la depresiunea Buzăului, nu la localitate.

Carmen DanFoto: Facebook

Ministrul a discutat, prin videoconferință, cu prefecții despre măsurile luate până în prezent pentru a preveni tragediile.

”Ați verificat și Întorsura Buzăului?”, îi întreabă ministrul Carmen Dan pe cei din Buzău.

”Doamna ministru, Întorsura nu este la noi, ci la Covasna”, îi răspund aceștia.

„Bine, bine, dar e la granița de județe, e bine să verificați și voi”, le-a spus Carmen Dan.

Ulterior, ministrul le-a reproșat prefecților că nu și-au făcut temele și nu au încheiat evaluarea pentru inundațiile de săptămâna trecută, adăugând că acest lucru ar putea conta în momentul în care va face o analiză a activității acestora.

MAI a precizat, după comandamentul de urgență unde ministrul Carmen Dan l-a întrebat prefectul de la Buzău de măsurile luate pentru Întorsura Buzăului că ministrul a întrebat, de fapt, despre depresiune și nu despre localitatea în sine, care se află în Covasna.

„Referitor la discuțiile din cadrul videoconferinței din această dimineață, facem următoarea precizare: Zona Întorsura Buzăului, depresiunea și nu localitatea în sine, este în competența Administrației Bazinale de Apă Buzău – Ialomița /Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău și figurează ca fiind una dintre cele 22 de zone de risc comunicate de către Apele Române. În dialogul cu prefecții, ministrul afacerilor interne a solicitat modul în care autoritățile au în atenție aceste zone. Despre această zonă a fost vorba în discuția cu prefectul de Buzău și nu despre localitatea care este situată în județul Covasna”, au oferit lămuriri reprezentanții Ministerului de Interne.