"Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", noul film semnat de Radu Jude a câștigat sâmbătă premiul „Label Europa Cinemas” la Karlovy Vary, o distincție acordată de rețeaua europeană de cinematografe.

Imi este indiferent dac în istorie vom intra ca barbari, r. Radu Jude: photo credit Silviu GhetieFoto: Poster

Distincția a fost anunțată înaintea ceremoniei oficiale de decernare a premiilor manifestării din Cehia, fiind decernată în afara regulamentului de juriul rețelei de cinematografe Europa Cinemas pentru cel mai bun film european din competiția oficială sau din cea dedicată documentarelor, scrie Mediafax.

Alte filme premiate sâmbătă de juriile invitate să acorde distincții în afara regulamentului oficial de la Karlovy Vary au fost coproducția Argentina, Brazilia, Franța "Sueño Florianópolis" care a primit premiul FIPRESCI, pelicula israeliană "Redemption", remarcată de Juriul Ecumenic, în timp ce federația criticilor din Europa și din zona mediteraneană a premiat documentarul ”Suleiman Mountain”, o coproducție Kârgâzstan-Rusia.

Filmul "Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari" a fost inclus în competiţia oficială a celei de-a 53-a ediţii a prestigiosului eveniment din Cehia, care a avut loc în perioada 29 iunie - 7 iulie.

În distribuție sunt Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Şerban Pavlu, Ion Rizea, Claudia Ieremia şi Bogdan Cotleţ. Filmul va intra în cinematografele din România pe 28 septembrie.