Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat sâmbătă, după prăbuşirea unui MIG 21 Lancer, la Feteşti, că transmite condoleanțe familiei pilotului, confirmând decesul acestuia. El a susținut însă că aparatele de zbor ale forţelor aeriene române sunt în perfectă stare de funcţionare.

Ministrul Apararii Mihai FiforFoto: Ministerul Apararii Nationale

Într-o primă reacție după tragedia aviatică, ministrul declara că prioritatea zero este starea pilotului.

"Mesajul este cel pe care putem să-l dăm în momentul de faţă. În primul rând ne gândim la pilotul care operează acest avion, să vedem care e starea pilotului. Este primul lucru la care ne gândim în momentul de faţă. După aceea o să ne gândim şi la alte detalii. Vă spun cu toată responsabilitatea: aparatele de zbor ale forţelor aeriene române sunt în perfectă stare de funcţionare, nu e cazul să facem speculaţii în momentul de faţă", a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor, la România TV, citat de Mediafax.

Potrivit Agerpres, ministrul Apărării se va deplasa la locul tragediei aviatice.

Un aparat de zbor MIG 21 Lancer s-a prăbuşit sâmbătă, între judeţele Ialomiţa şi Călăraşi. Mii de oameni se aflau în zonă şi participau la evenimentele dedicate Zilei Porţilor Deschise, la Baza 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă".

La acest moment, nu există informații confirmate oficial legate de soarta pilotului. Surse citate de digi 24 susțin că acesta ar fi murit.

O comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene se va deplasa de urgenţă la locul prăbuşirii pentru investigarea evenimentului. Aeronava participa la un miting aerian organizat la Baza 86 Aeriană", anunţă oficial MApN.