Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi a declarat, vineri, că nu își dă demisia și că nu au fost delegate atribuțiile manageriale, în contextul deciziei Curții Constituționale privind procedura revocării sale de către președintele Klaus Iohannis, relatează Mediafax.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres

„Nu îmi dau demisia. Atribuţiile manageriale nu au fost delegate şi se exercită potrivit legii”, se arată într-un răspuns al Laurei Codruța Kovesi, pentru Mediafax.

Curtea Constituţională a României (CCR) a stabilit, la începutul lunii iunie, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

Curtea Constituţională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.