​​Speranța Cliseru a fost numită temporar, prin detașare, în funcția de prefect al municipiului București, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Guvern. Speranța Cliseru este cunoscută ca fiind mâna dreaptă a primarului Gabriela Firea, ocupând funcția de consilier personal al acesteia. Până să ajungă la Primăria Capitalei, Speranța Cliseru a fost administrator public al orașului Voluntar, care îl are ca primar pe Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.

Speranta Cliseru si Florentin PandeleFoto: euroapa.ro

Ulterior, Gabriela Firea a numit-o membru în consilii de administrație la societățile nou înființate: Compania Municipală Pază și Securitate București S.A și Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București SA. În plus, anul trecut, Speranța Cliseru a fost numită administrator provizoriu în Consiliul de Administrație al RATB.

Când a fost numită consilier al lui Firea, în 2016, Cliseru figura că administrator public al orașului Voluntari. Anterior, Speranța Cliseru a fost director general al firmei Green City Voluntari S.A, director executiv în Primăria Voluntari, prefect de Ilfov, Administrator Public la Voluntari, consilier parlamentar pentru Gabriela Firea, dar și director general al trustului de presă Cuget Liber din Constanța.