Clujenii au blocat, vineri, la prânz, timp de 45 de minute, o trecere de pietoni din oraș în semn de protest față de modificările la Codurile penale, argumentând că ”În Parlament se blochează democrația. La Cluj, se trece strada. Nu, nu protestatarii blochează această stradă. Corupția o blochează”.

Protest la Cluj pe trecerea de pietoniFoto: Captura video

Protestatarii s-au adunat în fața complexului Central, în urma unui apel făcut pe Facebook de comunitățile Umbrela Anticorupție Cluj, Declic și Suspendați Democrația? Blocăm România”, într-un eveniment denumit ”Traversăm până câștigăm”.

Protestul, care început la 11.45, s-a încheiat la aproximativ 12.30.

Ce scriu organizatorii:

”În timpul acțiunii ne vom da la o parte imediat dacă apare o Ambulanță, mașină a Poliției sau a Pompierilor.

De asemenea vom lua măsuri să ne asigurăm că observăm trecerea unei astfel de mașini de cum ajunge la câteva sute de metri în zona nu doar când auzim sirenă.

Nu vom bloca strada cu nici un fel de obiecte. Acest tip de faptă constituie infracțiune și se pedepsește conform Codului Penal.

Respectăm prevederile Codului rutier referitoare la deplasarea pietonilor pe trecere: ,,Un pieton nu are voie să se oprească sau să se întoarcă pe trecere. Traversează de pe un trotuar pe altul." De aceea e nevoie să fim suficient de mulți.

În cazul în care apar reprezentanți ai Jandarmeriei și vi se solicită să va legitimați, faceți-o fără să le oferiți însă alte explicații”.