Subvenții de 2.250 de lei pentru angajatorii care încadrează persoane din grupuri vulnerabile

de Redactia     HotNews.ro
Joi, 5 iulie 2018, 18:20 Actualitate | Esenţial


Angajatori de TOP
Foto: Hotnews
​Guvernul a aprobat, în ședința de joi, majorarea cuantumului subvențiilor acordate angajatorilor care încadrează în muncă persoane care provin din grupuri vulnerabile. Subvențiile au fost majorate de la 900 la 2.250 de lei. 

„Pentru încadrarea în muncă a persoanelor din grupuri vulnerabile, cuantumul subvențiilor acordate din bugetul asigurărilor pentru șomaj se majorează de la 900 lei la 2.250 lei”, a decis Guvernul, în ședința de joi, potrivit Mediafax.

Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului, angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, cu normă întreagă, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, suma de 2.250 lei, pentru fiecare absolvent încadrat; angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată, cu normă întreagă, absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, 2.250 lei, pe o perioadă de 18 luni; angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, şomeri în vârstă de peste 45 de ani, şomeri de lungă durată, tineri NEET sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.  

De asemenea, „angajatorii care, în raport cu numărul de angajaţi, şi-au îndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap şi le menţin raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni, primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din această categorie, 2.250 lei”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii și Justiției Sociale, transmis joi. 

În același timp, postrivit sursei citate, cuantumul primei de activare acordată șomerilor înregistrați care nu beneficiază de indemnizație de șomaj este majorat de la 500 lei la 1.000 lei, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puțin 3 luni.

5379 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Deci statul plătește integral salariile la privat! (Joi, 5 iulie 2018, 19:28)

  simplex1 [utilizator]

  Nu este mai bine sa sa revină la socialismul de dinaintea lui 1989? Evident ca da.

  Ce nevoie mai este de firme particulare dacă țara da patronilor 2250 lei pentru fiecare angajat. Cu banii aceștia particularul plătește un salariu net de 1330 lei care este apropiat dar peste netul minim pe economie.

  Firma tine toți angajații pe salarii foarte mici și astfel cu cei 2250 lei nu mai are nici un fel de cheltuieli cu personalul.

  Se va ajunge la situații când oamenii vor fi angajați fictiv cu obligația sa returneze patronului sa spunem 800 lei din cei 1330 salariu net.
  Câștigi 530 lei, iți convine.
  Daca firma angajează 20 oameni scoate profit 800 * 20 = 16000 lei net/luna (41 185 Euro net/an), suma care nu este de aruncat.

  Vezi calculatorul online de aici:
  http://www.calculator-salarii.ro/2200-brut-calcul-salariu-net/

  Rezultat:
  "Pentru a plati un salariu net de 1330 lei, angajatorul cheltuie 2250 lei"


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version