Doi tineri care au șantajat un preot din Constanța, pe care l-au amenințat cu divulgarea unor imagini compromițătoare, au fost condamnați la câte trei ani de închisoare cu executare, sentința fiind definitivă. În primă instanță, cei doi fuseseră achitați, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Curtea de Apel Constanţa a dispus joi condamnarea celor doi tineri la câte trei ani de închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de șantaj. De asemenea, magistrații au dispus obligarea celor doi, în solidar, la plata sumei de 10.000 lei, reprezentând despăgubiri civile și daune morale.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în martie 2012, preotul Ciprian Stoichin a mers la locuința unei femei pentru a sfinți casa, iar după câteva zile femeia l-a chemat din nou pe preot la ea acasă. Cu această ocazie, după ce au consumat băuturi alcoolice, cei doi ar fi avut raporturi intime și au fost filmați de către Ionuț Cristian Picu, fost absolvent de Teologie, şi Marcel Marin, fost membru al Coralei „Armonia”, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Tomisului.

Ulterior, cei doi ar fi încercat să-l șantajeze pe preot, cerându-i 15.000 de euro pentru a nu face imaginile publice.

În primă instanță, Judecătoria Constanţa a dispus achitarea celor doi, considerând că fapta nu există.

Preotul continuă să slujească în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, fiind consilier administrativ bisericesc. Numele său apare într-un dosar al procurorilor anticorupție, fiind trimis în judecată, în luna martie a acestui an, alături Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, și un alt angajat al Arhiepiscopiei.