Centrul orașului Cernavodă a fost inundat, joi la prânz, după ce a plouat torențial câteva zeci de minute, apa depășind jumătate de metru pe șosele, anunță Mediafax.

Inundatii in CernavodaFoto: Captura Facebook

O ploaie torențială de câteva zeci de minute a dus la distrugerea unei porțiuni de șosea din centrul orașului Cernavodă, iar mașinile parcate pe marginea drumului au fost aproape acoperite de apă.

Autorităţile din Cernavodă au intervenit imediat pentru deblocarea scurgerilor, obturate de gunoaiele adunate de pe străzi de șuvoaiele de apă, iar în scurt timp apele s-au scurs, deblocând străzile.

De asemenea, traficul a fost oprit timp de aproximativ o oră pe DN22A Hârșova - Tulcea, în localitatea Saraiu, din cauza apei acumulate pe carosabil.

La fața locului au intervenit angajați și utilaje ale DRDP Constanta. Și aici canalizările au fost blocate de pietrișul adunat de ape de pe străzile laterale. Drumul a fost deblocat, iar circulația a fost reluată în jurul orei 14.00.

Slobozia: Străzi acoperite de ape, instituții inundate,în urma unei ploi torențiale de 45 de minute

În Slobozia, o ploaie torențială de 45 de minute a condus la inundarea străzilor din două cartiere. Subsolurile mai multor instituții, între care cel al UPU, au fost inundate.

Purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, Lăcrămioara Chirea, a declarat că probleme majore au fost în două cartiere de case din Slobozia, unde apa a intrat în curți și subsoluri.

Pompierii au avut în decurs de câteva zeci de minute peste 70 de solicitări.

„Timp de 45 de minute a plouat torențial. În acest moment avem șapte intervenții, inclusiv în curtea UPU, de unde scoatem apa cu motopompe”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa.

Apa a intrat în subsolurile mai multor instituții publice, între care UPU și un centru cultural.